GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 20. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Lučano Pavaroti doputovao u Beograd

BEOGRAD - Za sve one koji su juče strpljivo čekali na beogradskom aerodromu, ne bi li slučajno izbliza videli Lučana Pavarotija, zvezdu belkanta, usledilo je razočarenje. Stigavši u Beograd privatnim avionom u popodnevnim satima, slavni tenor je imao poseban tretman: pasoška kontrola je obavljena diskretno, u avionu, a Pavaroti je potom ušao u limuzinu koja ga je čekala i krenuo putÖ

Ne, nije otišao u vilu na Dedinju, u kojoj je kupatilo prepravljeno za njegove telesne proporcije, niti u onu drugu, koju mu je velikodušno ponudila Vlada Srbije, kako su to pojedini mediji danima trubili, već u hotel "Interkontinental", gde će u toku današnjeg dana održati pres konferenciju. Upravo je Pavarotijev menadžment izričito zahtevao takav protokol!

Serijom koncerata širom sveta čuveni operski pevač, koji će 12. oktobra napuniti sedamdeset godina, ove godine se oprašta od duge i uspešne karijere. U Beograd je doputovao iz Pariza, gde se, prema pisanju agencija, od publike oprostio u polupunoj dvorani "Bersi" - od 12 hiljada mesta, oko četiri hiljade je ostalo prazno.

Kad je reč o koncertu u beogradskoj hali "Pionir", gde su scena, ali i čitava sala, danima unapred pripremani za Pavarotijev nastup, u prodaju je pušteno oko 4.000 ulaznica po ceni od 10 do 25 hiljada dinara. Prema informacijama iz producentske kuće "Komuna", koja organizuje koncert, prodate su gotovo sve karte, izuzev izvesnog broja najjeftinijih.

Pavarotija će na koncertu pratiti članovi ansambla "Kamerata Serbika". U toku koncerta biće prikazan i spot koji je Pavaroti snimio sa Ronaldom i Zidanom, kao poruku mira UN. Dvosatni nastup snimaće kamere RTS-a, a od snimljenog materijala na nacionalnoj televiziji biće oko 70 minuta, po izboru Pavarotijevih menadžera. Pevač koji je prvi nastup van Italije održao 1961. baš u Beogradu, oprostiće se od naše publike posle 44 godine intenzivne karijere. Nadamo se da će magija njegovog glasa, iako je već u poznim godinama, moći da nas osvoji.

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

Upravnik nacionalnog teatra Dejan Savić o zatvaranju scene
"Diznijevi" filmovi u Srbiji
Teatrino Đulare na Bitefu
Lučano Pavaroti doputovao u Beograd
 


     


FastCounter by LinkExchange