GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 20. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Žarko Miloradović (27) zadržan u pritvoru 13 i po meseci

Čamio u zatvoru zbog mutavog advokata

Mila Janković, koja zastupa mog sina po službenoj dužnosti, za godinu dana nije rekla ni jednu jedinu reč. Možete da zamislite kako je to bilo kad joj je tužilac rekao da progovori nešto, jer dečko ostade u pritvoru kao da je ubica - priča majka Ružica

BEOGRAD - Žarko Miloradović (27) iz Beograda proveo je u pritvoru 13 i po meseci, iako mu, prema proceni advokata, za delo za koje je osumnjičen preti uslovna kazna - kaže njegova majka Ružica Miloradović.

Sve zbog para

Ona dodaje da njen sin nikada ranije nije osuđivan i nikada nije imao problema sa zakonom. Pre nego što je uhapšen, radio je u perionici automobila.
- Žarko se u početku dobro snalazio u pritvoru. Sve se nadao da će se brzo završiti. Međutim, kako je vreme odmicalo, gubio je volju i bio očajan. Šta će sad biti s vremenom koje je proveo u pritvoru? Da li mi, obični ljudi, moramo da plaćamo cehove drugih? - pita se Ružica.
- Verujem da je sve ovo zbog para. Da ih imam, drugačije bi bilo. Ovako...

Žarko je uhapšen aprila prošle godine zbog saučesništva u provali i konačno je prekjuče, posle više od godinu dana, pušten da se brani sa slobode. NJegova majka tvrdi da je on nedužan i da je samo bio "na pogrešnom mestu u pogrešno vreme". Za ovaj presedan ona optužuje neažurnost advokata i ljudi iz pravosuđa.

- Žarko je sedeo u automobilu, dok je njegov drug Miloš Nestorović otišao u stan devojke svog brata Vlade da uzme garderobu. Stan nije obijen. Miloš je imao ključ jer je jedno vreme živeo sa njima. Iz nekog razloga, Vlada je prijavio brata za obijanje stana. Da li da bi prikrio nešto, ili da bi olakšao svoju situaciju jer je on poznat policiji od ranije, ko zna... Uglavnom, Miloš je za sobom povukao i mog sina - počinje priču Ružica.

Posle privođenja, Žarko je dobio advokata po službenoj dužnosti. Braća Nestorović takođe su uhapšena i nalaze se na izdržavanju zatvorske kazne zbog nekih drugih krivičnih dela, a suđenje se odlagalo zbog njihovog nepojavljivanja.

- Priča je čudna. Uopšte ne znamo šta se događalo. Uvek se jedan od braće ne pojavi i suđenje se odloži. Zar godinu dana nisu mogli da ih dovedu iz zatvora? S druge strane, predmet se jednom prilikom izgubio između sudnice i pisarnice, a čak su se i sudije u međuvremenu promenile. Advokat Mila Janković, koja zastupa mog sina po službenoj dužnosti - jer nismo imali pare da platimo drugog, za godinu dana nije rekla ni jednu jedinu reč. Možete da zamislite kako je to bilo kad joj je prekjuče, pred oslobađanje iz pritvora, tužilac prišao i rekao joj da progovori nešto, jer dečko ostade u pritvoru kao da je ubica - priča Ružica.

P. R.


vesti po rubrikama

^hronika

Žarko Miloradović (27) zadržan u pritvoru 13 i po meseci
Otac silovao nepokretnu ćerku
Ipak istraga protiv Stefana Karića
Obračun sekirom
Milorad Ulemek juče na sudu prigovorio svedočenju bivšeg načelnika Gorana Petrovića
Matkovića u Mostaru stigla veća kazna
Jagodinci tuže državu zbog "Sablje"
Vozio pijan 131 na sat
 


     


FastCounter by LinkExchange