GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 16. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Inspekcija danas zatvara deponiju

Đubre putuje u Aleksinac

Gradsko rukovodstvo očigledno se pomirilo s činjenicom da u vremenskom škripcu nije moglo da utiče na odluku načelnika Ekološke inspekcije Nišavskog okruga LJiljane Stojanović da danas u 11 sati, prinudnim izvršenjem, stavi katanac na gradsku deponiju na Bubnju.

Prema rečima gradskog menadžera Vlastimira Đokića, rukovodstvo grada i JKP "Medijana" postiglo je dogovor sa čelnicima susedne opštine Aleksinac da se niški komunalni otpad od danas odvozi na aleksinačku deponiju. Od "Medijane" je aleksinačka deponija dobila buldožer za "sabijanje" smeća.

- Ovaj "aranžman" sa Aleksinčanima je privremenog karaktera i verujem da neće trajati duže od 45 dana. To je vreme koje nam je potrebno da projekat fazne sanacije niške gradske deponije Instituta "Kirilo Savić", koji je već dostavljen resornim ministarstvima, a za koji je iz gradskog budžeta već izdvojeno 20 miliona dinara, omogući da se zatvorena deponija u Nišu ponovo aktivira za potrebe grada - rekao je menadžer Đokić.

Gradsko rukovodstvo računa da sadašnju deponiju, na površini od preko 30 hektara, sanacionim projektom oslobodi opasnih unutrašnjih gasova koji mogu nekontrolisano eksplodirati i regulišu odliv otpadnih voda sa nje i da to bude rešenje do konačne realizacije projekta regionalne deponije oko koje već razgovaraju predstavnici tri okruga, Nišavskog, Topličkog i Jablaničkog.

M. D.


vesti po rubrikama

^Niš

Aranžman o razmeni nepokretnosti između Vojske i grada čeka na saglasnost srpske Vlade
Bojkot dilera odložio prvi sajam automobila
Inspekcija danas zatvara deponiju
Pet ekipa za fudbalsko prvenstvo
Narodni kazan ostaje
      


FastCounter by LinkExchange