GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 16. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bojkot dilera odložio prvi sajam automobila

Prvi sajam automobila "Niš automobil šou 2005", koji je trebao da počne juče i traje do 22. maja, odložen je, uz nadu agencije "Koleks centar", kao organizatora, da sajam ipak može biti održan polovinom juna, makar pod montažnim krovom.

- Gradsko rukovodstvo nam je pomoglo tako što je uticalo na upravu Sportskog centra "Čair" da nas ne ucenjuju visokim cenama korišćenja Sportske hale za potrebe sajma. Regionalna privredna komora (RPK) odgovorila nam je da ipak ne vidi interes da se uključi u našu sajamsku priču, dok smo naišli na totalni bojkot dilera automobila u Nišu - izjavila je za Glas Biljana Janković, vlasnik agencije "Koleks centar", koja je osmislila projekat ovog prvog niškog sajma.

Ona je naglasila da njena agencija nije "napamet" ušla u čitav projekat. Bila je ohrabrena zainteresovanošću velikih auto-kuća i lizing-kompanija, prodavaca auto-kozmetike, guma i opreme iz drugih gradova Srbije, kao i saradnjom oko sajma sa JKP "Medijana" i Direkcijom za izgradnju grada.

Navodi i podatak da je ponuđena cena kvadrata neuređenog sajamskog prostora bila 1.700, a uređenog 2.650 dinara, dok je na Sajmu u Beogradu cena neuređenog sajamskog kvadrata dvostruko veća. Rekla je i da su učešće na sajmu bili najavili predstavnici niškog Udruženja vlasnika oldtajmera, ali da su joj neki vlasnici auto-kuća u gradu, uz odgovor da nisu zainteresovani, savetovali da se "ipak ne upušta u tu priču".

- Ostajemo pri uverenju da je građanima Nišu i ovom delu Srbije potreban ovakav sajam i nastavljamo napor da ga ipak organizujemo polovinom juna. Ako nismo mogli sada na oko dve hiljade kvadrata izložbenog prostora u hali i oko tri hiljade kvadrata oko hale, onda ćemo na parkingu kod Gradskog stadiona u junu montirati veliku plastičnu montažnu sajamsku halu.

Možda su sve ovo muke uobičajene za svaki početak, ali ipak ostaju dileme zašto pre svega u samom gradu nema dovoljno zainteresovanosti da se makar moralno podrži ovaj naš projekat. Jer, ne ustupamo na sajmu samo prostor automobilima već i proizvođačima privrednih i specijalnih vozila, kamiona, autobusa, motora, motocikala i skutera, auto-opreme, kozmetike, rezervnih delova - istakla je Biljana Janković.

M. D.


vesti po rubrikama

^Niš

Aranžman o razmeni nepokretnosti između Vojske i grada čeka na saglasnost srpske Vlade
Bojkot dilera odložio prvi sajam automobila
Inspekcija danas zatvara deponiju
Pet ekipa za fudbalsko prvenstvo
Narodni kazan ostaje
      


FastCounter by LinkExchange