GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 15. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Nova srpska masovna grobnica

PRIŠTINA - Tim forenzičara Ujedinjenih nacija obavlja ekshumaciju tela iz masovne grobnice u Mališevu, kod Prištine, za koja se pretpostavlja da su tela Srba, saopštili su juče predstavnici UN, prenosi Tanjug.

Reč je o drugoj masovnoj grobnici pronađenoj ovog meseca na Kosovu i Metohiji.
"Među mnogobrojnim ostacima tela, pronađena su najmanje dva sačuvana tela", izjavila je portparol UN na Kosovu Marša Pul, dodajući da se pretpostavlja da je reč o Srbima nestalim 1998. godine. Drugi neimenovani zvaničnik UN izjavio je Rojtersu da je do sada pronađeno šest ili sedam tela i da se nastavlja prebrojavanje ostataka tela.

Pulova je rekla da se grobnica nalazi u blizini bolnice u Mališevu, snažnom uporištu bivše OVK. Ekshumacija iz prve masovne grobnice, pronađene ovog meseca u pećini kod sela Volujak, u opštini Klina, završena je. Pronađeni su ostaci 22 osobe za koje se pretpostavlja da su bile žrtve terorističke OVK tokom 1998. godine. Obdukcija tela biće obavljena u laboratoriji u Orahovcu, a posle toga sve kosti pronađene u pećini biće poslate u laboratoriju Međunarodne komisije za nestale u Sarajevo, koja obavlja DNK analize kostiju.

Kada rezultati DNK budu upoređeni s rezultatima DNK uzoraka krvi, koja je već uzeta od porodica, biće dobijene preliminarne identifikacije, a konačnu identifikaciju daće patolog. Bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, sa još pet pripadnika OVK, Haški tribunal je optužio za ubijanje i otimanje srpskih civila na Kosovu i Metohiji u periodu 1998. i 1999. godine.


vesti po rubrikama

^politika

Vuk Drašković, predsednik SPO, na Saboru stranke izjavio
Predsednik DSS Vojislav Koštunica na Glavnom odboru poručio
Bataković: Srbija ne može preživeti bez pokrajine
Žarko Korać: Vlast me je koštala zdravlja
Vojislav Šešelj:Daleko je Kalifornija
Sastanak Tadića i Rugove 7. juna
Nova srpska masovna grobnica
Odozdo gledano: Petnaestogodišnjica
 


     


FastCounter by LinkExchange