GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 15. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi detalji u istrazi ubistva urednika Dana Duška Jovanovića

Posle pet godina osumnjičen policajac batinaš

PODGORICA - Osnovni tužilac u Podgorici pokrenuo je istragu protiv jednog od šefova obezbeđenja zatvora u Spužu Brajuška Brajuškovića, zbog sumnje da je 2000. godine učestvovao u prebijanju vlasnika i urednika Dana Duška Jovanovića, prenosi Srna.

Brajušković je bio angažovan na obezbeđenju Damira Mandića, optuženog za ubistvo Jovanovića 27. maja prošle godine, a istraga je pokrenuta pet godina posle incidenta i godinu dana posle ubistva Jovanovića.

On se sumnjiči da je sa još dve osobe napao Jovanovića i oteo mu tašnu sa dokumentima koji su se odnosili na rad HTP-a "Boka" iz Herceg Novog. Jovanović je za napad optužio tadašnjeg ministra policije Vukašina Maraša, koji je sada zamenik ministra odbrane SCG. Brajušković je ispitivan u policiji posle ubistva Jovanovića, a u nekoliko navrata je sprovodio Mandića iz Spuža u sud.

Suđenje Mandiću biće nastavljeno u ponedeljak, 16. maja, kada bi iskaze trebalo da daju novinari Revije D. Oni su Mandića videli u noći ubistva u klubu "Mania", gde su pravili reportažu za Reviju D, čiji je Jovanović bio suvlasnik. Sudija je zatražio da policija 17. maja na svedočenje privede Leona Drešaja, suvlasnika "Manie", koji se do sada dva puta nije pojavio na sudu.

Drešaj je ranije rekao da je bio sa Mandićem u noći ubistva Jovanovića, dok je Dan objavio da je Drešaj u istražnom postupku prećutao da Mandić u trenutku ubistva nije bio u lokalu. Mandić je porekao da je pripremao Jovanovićevo ubistvo i da je bio jedan od saučesnika u njegovom izvršenju. U dosadašnjem suđenju svedoci nisu izneli podatke koji bi Mandića doveli u vezu sa ubistvom.


vesti po rubrikama

^hronika

Posle saobraćajne nesreće pronađeno telo Miroslava Pavlovića
Osmostruki ubica iz Konektikata nije želeo više da žive
Streljački vod za Garija
Novi detalji u istrazi ubistva urednika Dana Duška Jovanovića
Prvi znaci oporavka dve devojčice
 


     


FastCounter by LinkExchange