GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 14. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Teška nesreća na pružnom prelazu u Donjem Dobriću kod Loznice

Jedan poginuo, 40 povređeno

U udesu nastradao Miloš Radojčić (79) iz Kozjaka. U autobusu bilo najviše dece koja su krenula u školu

LOZNICA - Poginula je jedna osoba, dok je oko 40 lakše i teže povređeno kada su se juče, oko 9.30 sati, na pružnom prelazu u Donjem Dobriću kod Loznice sudarili teretni voz i autobus.

Živojin Lazić, istražni sudija Opštinskog suda u Loznici, koji je obavio uviđaj na mestu nesreće, potvrdio je da je u udesu poginuo Miloš Radojčić (79) iz Kozjaka, koji se nalazio u autobusu. Kako saznajemo, najveći broj povređenih su deca koja su ovim lokalnim autobusom pošla u školu.

Sudar se dogodio na neobezbeđenom prelazu na pruzi Ruma - Loznica u Donjem Dobriću, na kome nema rampe, već je obeležen samo saobraćajnim znakom. Teretni voz, koji se kretao iz Šabca prema Loznici, udario je u autobus "Autoprevoz Loznica" koji je dolazio iz Donjeg Dobrića, a zatim ga 40-50 metara gurao po železničkim šinama.

Odmah posle nesreće intervenisala je Služba hitne pomoći Zdravstvenog centra "Dr Milenko Marin" iz Loznice. Tamo su primljena 34 putnika, od kojih je troje upućeno u Beograd zbog teških povreda. Petoro sa lakšim povredama je medicinski zbrinuto u Hitnoj pomoći. Dr Zoran Lazarević izjavio je da je zadržano 12 povređenih putnika, od kojih deset na hirurškom odeljenju. Prema rečima dežurnog hirurga dr Jezdimira Vučetića, kod zadržanih putnika uglavnom se radi o kontuzijama, prelomima ekstremiteta i grudnog koša, ali su svi van životne opasnosti. Na daljem lečenju je zadržan i vozač autobusa i, prema prvim informacijama, on nema težih povreda.

U Beograd su upućene Slađana Čotrić (25), Milica Čotrić (7) i Dikosava Iskić (7). Slađana Čotrić je sa povredama karlice i ključne kosti upućena na Ortopedsku kliniku na Banjici, dok su devojčice zbrinute u beogradskom Urgentnom centru i primljene su na odeljenje neurohirurgije. Dr Branko Đurović, načelnik neurohirurgije, kazao je da su obe devojčice teško povređene.

- Čotrićeva ima tešku povredu glave i veliki broj posekotina po licu i temenu i odmah je operisana. Dikosava Iskić ima povredu mozga i nalazi se na odeljenju intenzivne nege. NJeno stanje se prati i zasad je procenjeno da nije potrebna operacija - kazao je Đurović.

Mesto nesreće juče je obišao i predsednik opštine Loznica Vidoje Petrović sa saradnicima, kao i generalni direktor "Železnica Srbije" Milenko Šarančić sa saradnicima i Komisijom za vanredne događaje. Kako je saopštila "Železnica Srbije", utvrđeno je da se voz kretao propisanom brzinom oko 39 kilometara na sat. Šarančić je kazao da, prema prvim nalazima stručnih službi, nisu uočeni propusti Železnice. On je podsetio da se na ovom mestu pre sedam godina takođe dogodila teška nesreća.

Prema rečima jednog meštanina Donjeg Dobrića, čija majka je povređena u ovoj nesreći, autobus je bio pun putnika, a mesto ukrštanja pruge i puta vrlo je pregledno, pa je nejasno kako je do nesreće došlo.

Petar Rosić


vesti po rubrikama

^hronika

Teška nesreća na pružnom prelazu u Donjem Dobriću kod Loznice
Vučjaci izujedali desetogodišnje dete
Čeda doneo dokaze protiv kurira?
 


     


FastCounter by LinkExchange