GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 14. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Banjalučanin Mićo Marić, koji se juče polio benzinom, pao u komu

Spalio se da ga ne isele iz stana

Zapaljenu šibicu na Mića i policajce bacila njegova supruga Dragojla

BANJALUKA - Mićo Marić, koji se juče polio benzinom da bi sprečio naredbu o iseljenju svoje porodice iz stana u Banjaluci, zadobio je opekotine koje su zahvatile 97 odsto tela i klinički je mrtav, saopštio je Srni portparol Kliničkog centra Banjaluka Marko Radoja.

Marić je tom prilikom povredio i najmanje tri policajca, od kojih dvojicu teže, kad su pokušali da ga spreče da se spali pošto mu je sud prethodno naredio da se iseli iz stana u Ulici Sime Šolaje 17 u centru Banjaluke, izjavio je Tanjugu portparol direktora policije RS Radovan Pejić, dodavši da je najteže povrede zadobio upravo Marić. Policajci su zadobili opekotine drugog i trećeg stepena.

Do incidenta je došlo, javlja Tanjug, kada je policija juče oko 9 sati došla da izvrši sudski nalog o deložaciji Radoslava Marića, Mićovog sina, iz stana na drugom spratu. Pre nego što je policija došla do vrata, Mićo je izašao na stepenice s kanisterom i polio se benzinom.

Četvorica policajaca pokušala su da ga savladaju i oduzmu mu kanister, ali u tom trenutku njegova supruga Dragojla izašla je na vrata i zapalila i njega i policajce.
- Dragojla je lišena slobode i biće zadržana do predaje tužiocu zbog pokušaja ubistva i napada na ovlašćeno službeno lice - objasnio je Pejić i dodao da je i njihov sin Radoslav Marić (20) uhapšen. U požaru koji je izazvala Dragojla izgorelo je pola stana.
Policajci Ljubomir Dunović i Stojan Tešić, koji se nalaze u šok sobi na plastičnoj i rekonstruktivnoj hirurgiji, u kritičnom su stanju, a policajac Igor Dojder je van životne opasnosti iako je zadobio teške povrede glave. Prema nekim informacijama, u ovom incidentu povređeno je čak osam osoba među kojima je, kako se pominje, i jedno dete.

Tragedija

Predsednik Udruženja "Zajedno do istine" Dane Čanković poručio je izvršiocima koji su odgovorni za deložacije da su njihove presude "krivična dela koja izazivaju tragedije", javlja Srna. On je postavio pitanje da li i dalje treba da se dešavaju tragedije prilikom deložacija na koje je to udruženje ranije upozoravalo.

Izbegli iz Hrvatske

Porodica Marić je tokom rata izbegla iz Hrvatske i na osnovu sudskog rešenja juče je trebalo da bude iseljena zbog vraćanja stana predratnom vlasniku Misoni Antonu. Iseljenje Marića bilo je nekoliko puta odlagano zbog Dragojlinih pretnji. Inače, ona je menjala stan iz Hrvatske za Banjaluku, a potom izvršila novu zamenu s porodicom Misoni, koja je naknadno zatražila vraćanje svog ranijeg stana.


vesti po rubrikama

^balkan

Banjalučanin Mićo Marić, koji se juče polio benzinom, pao u komu
Sutra su lokalni izbori
 


     


FastCounter by LinkExchange