GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 13. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novosadska plaža spremna za ovogodišnju sezonu koja počinje u nedelju

Izdavanje lokala po preporuci vlasti

Poslovni prostor, prema Pravilniku, može se izdati bez licitacije na preporuku
lokalne vlasti

NOVI SAD - Popularna novosadska plaža "Štrand" spremno će dočekati početak ovogodišnje kupališne sezone, kažu u "Gradskom zelenilu". Iz ovog preduzeća najavljuju da će 15. maja početi i borba za novi imidž najstarije plaže na Dunavu, koja treba da preraste u mesto porodičnog okupljanja i aktivnog odmora.

Prodaja sezonskih ulaznica

Počela je prodaja sezonskih ulaznica za "Štrand", po ceni od 800 dinara za odrasle posetioce i 650 dinara za đake, penzionere i studente. Kao što je ranije saopšteno, dnevna ulaznica za plažu koštaće 30 dinara. "Štrand" će, kako najavljuju iz "Gradskog zelenila", biti svečano otvoren u nedelju, "tačno u podne".

- Uredili smo centralni plato, staze za šetnju, postavili osvetljenje, ali i pripremili nove sadržaje. Uredili smo četiri nova igrališta, postavićemo nove klupe, a u saradnji sa Gradskim većem pripremamo i bogat kulturno-zabavni program. Ponuda je koncipirana tako da zadovolji sve ukuse i generacije. Grad je ove godine prvi put izdvojio značajna sredstva i za uređenje i održavanje zelenila na plaži, pa će "Štrand" sigurno biti lepši nego ikad. Nažalost, gradilište ispod Mosta slobode će, po svemu sudeći, biti aktivno sve do kraja kupališne sezone, ali s obzirom na značaj koji za Novi Sad i Novosađane ima obnova mosta, verujem da ni to nikom neće smetati - naveo je upravnik "Štranda" Tomislav Bokan.

Potrebom da se na drugačiji način uredi popularna plaža i njen život, u "Gradskom zelenilu" objašnjavaju i činjenicu da su četiri lokala (od 25) izdata bez licitacije, što je opozicionim strankama u gradu poslužilo kao povod za žestoke kritike i prozivke rukovodstva ove firme. Bokan, međutim, tvrdi da je čitav postupak sproveden legalno i da će od svega koristi imati i preduzeće i sami građani.

- Pravilnik o dodeli lokala na "Štrandu" predviđa da se na preporuku institucija lokalne vlasti (gradonačelnik, Gradsko veće, Skupština grada) pojedini lokali mogu izdati bez licitacije i naš UO je u ovim slučajevima samo postupao po pravilniku. Zakupci o kojim je reč imaju takve preporuke i nema sumnje da će njihov rad na plaži samo doprineti poboljšanju ukupne ponude, te da će pomoći da se planirani kulturno-zabavni programi realizuju. Budući da su prilikom određivanja zakupa uzimane cene od prošle godine, računato na osnovu kursa evra, jasno je da firma ni na koji način neće biti oštećena - kategoričan je Bokan.

R. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

Novosadska plaža spremna za ovogodišnju sezonu koja počinje u nedelju
Zbog velikih potraživanja, privatizacija u "Magnohromu" neizvesna
U Čajetini srušena vladajuća koalicija
Pecaroši potpisima brane ribu
Bioskop traži gledaoce po firmama
Za obnovu škola 130 miliona
Posle jedanaest meseci pauze, u rudniku "Venčac" nastavljena proizvodnja
Medicinski fakultet u Kragujevcu potpisao Ugovor o saradnji sa VMA
   
 


     


FastCounter by LinkExchange