GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 10. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


DS samo u novoj vladi

BEOGRAD - Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je juče agenciji Beta da je "u ovom trenutku" nemoguće oboriti Vladu Srbije u parlamentu. "Ovog trenutka... ne postoji poslanička većina koja bi to htela da uradi", rekao je Tadić za radio B92. Tadić je izjavio da "nikada nije bilo pregovora" DS sa premijerom Vojislavom Koštunicom, potpredsednikom vlade Miroljubom Labusom i ministrom finansija Mlađanom Dinkićem o ulasku demokrata u vladu.

"Nije cilj DS da uđe u rekonstruisanu vladu, već samo u novu vladu. Ne vidim način da DS uđe u vladu. Može da bude deo nove vlade", rekao je Tadić i dodao da je DS spremna na dogovor sa ostalim strankama. On je rekao da DS ozbiljno razmišlja o formiranju vlade u senci i da je moguće da se to i dogodi.

Prema Tadićevim rečima, DS, kao opoziciona stranka, u republičkom parlamentu glasa protiv vlade, ali se on kao predsednik Srbije "ne bavi rušenjem vlade". Kritikujući rad vlade u ekonomskom domenu, Tadić je rekao da vlada ipak radi dobro u nekim drugim oblastima, kao što su saradnja sa Haškim tribunalom i reagovanje na poplavu u Srbiju.

On je, ipak, naglasio, da posao u veži sa saradnjom sa Haškim tribunalom nije završen.
Govoreći o korupciji, Tadić je najavio da će okupiti stručnjake koji bi trebalo da izrade strategiju bezbednosti u okviru koje će biti tretiran i problem korupcije, kao i da će tu strategiju ponuditi Skupštini Srbije.

Predsednik Srbije je takođe izrazio uverenje da bi nezavisnost Kosova bila faktor destabilizacije za čitavu jugoistočnu Evropu.
"Naš posao je da sprečimo nezavisnost Kosova. Optimista sam da ćemo uspeti da zaštitimo naše interese na Kosovu", kazao je Tadić, ocenjujući da se nezavisnost može sprečiti samo snažnom diplomatskom aktivnošću i uticajem na međunarodne centre odlučivanja.


vesti po rubrikama

^politika

Raseljeni s Kosova i Metohije u Crnoj Gori zaboravljeni od Srbije
Koraci i perspektive u procesu pridruživanju Evropskoj uniji
Gardijan: Karadžić viđen u Beogradu
Paponjak: Albanci nisu mučeni
DS samo u novoj vladi
Pragmatično: Rekvijem za Cvijetina
 


     


FastCounter by LinkExchange