GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 10. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Nacionalna štedionica" drugi put ove godine na meti pljačkaša

Razbojnici odneli oko 800.000 dinara

Dvojica mladića od oko 30 godina upali u štedionicu oko podneva preteći pištoljima. Pljačkaši nisu bili maskirani, a prilikom bekstva su ih videli brojni očevici i snimile kamere

BEOGRAD - Dvojica razbojnika opljačkali su juče, oko 12 sati, "Nacionalnu štedionicu" u ulici Treći bulevar 34 u Novom Beogradu i uz pretnju oružjem odneli oko 700.000 dinara i 1.000 evra.

Pljačkaši su, kako saznajemo, preteći pištoljima upali u štedionicu, u kojoj se osim radnika nalazilo četiri-pet klijenata i tražili novac. Službenici su uradili sve kako su pljačkaši zahtevali. Međutim, kada su krenuli napolje, elektronska staklena vrata su se blokirala, pa ih je jedan od razbojnika udario ramenom. Posle pljačke trkom su pobegli iza obližnjeg solitera, gde ih je najverovatnije u automobilu čekao saučesnik.

Prvi plen 3,5 miliona

"Nacionalna štedionica" u Trećem bulevaru po drugi put je na meti pljačkaša ove godine. Prilikom prve pljačke koja se dogodila 26. januara dvojica pljačkaša odneli su oko tri i po miliona dinara. Kao i sada, pljačka je izvedena oko podneva, kada je unutra bilo više klijenata. Razbojnici su tad bili maskirani ženskim čarapama navučenim preko glave i ribarskim šeširima.

Ubrzo su u štedionicu stigli inspektori beogradskog SUP-a, koji su svima zabranili ulazak i izlazak iz štedionice, sve dok službenici i klijenti nisu bili ispitani i uviđajne ekipe nisu uzele otiske. Kako smo saznali na mestu pljačke, štedionica osim čuvara i sigurnosnih vrata poseduje i video-nadzor, koji je snimio pljačkaše.

Dejan Vuko, potparol Nacionalne štedionice, kazao je da razbojnici nisu bili maskirani, pa se pretpostavlja da će im policija vrlo brzo ući u trag.
- Pljačkaši nisu nosili maske, samo je jedan imao kačket na glavi. Vrata su automatski bila blokirana, ali je jedan od njih iz trećeg pokušaja uspeo da ih razbije. Tada je došlo i do rvanja s radnikom obezbeđenja, ali su oni na kraju ipak uspeli da pobegnu. Pljačkaši nisu upotrebili oružje i srećom niko nije povređen - kazao je Vuko, navodeći da je novac koji su odneli osiguran.

Prema rečima očevidaca razbojnici su bili stari oko 30 godina. Jedan od njih imao je teget jaknu, a drugi crnu kožnu. Preko puta štedionice nalaze se dragstor i pošta, a ispred su brojni ulični prodavci i mnogi od njih su ih videli prilikom bekstva.
- Bila sam u kupovini i pošla da završim još nešto. Iznenada sam čula kad su razbili vrata. Učinilo mi se kao da je zemljotres. Pored mene je tada protrčao jedan od pljačkaša. U ruci je držao neko malo oružje, kao dečiju igračku. Od straha sam odmah utrčala u poštu i ništa drugo nisam videla - rekla nam je vidno potresena penzionerka B. P.

P. Rosić


vesti po rubrikama

^hronika

"Nacionalna štedionica" drugi put ove godine na meti pljačkaša
Leš isplivao na obalu Save
Slike pedofila zgrozile policiju
 


     


FastCounter by LinkExchange