GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 9. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sređivanje uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci

Grad daje 60 miliona za "umivanje" Spensa

Oko 25 miliona dinara biće uloženo u nabavku i montiranje novih teleskopskih tribina u velikoj sali, čime će kapacitet ove dvorane biti povećan za 1.500 mesta

NOVI SAD - Evropsko prvenstvo u košarci najvažnija je manifestacija koja će se ove godine održati u Novom Sadu i oko toga se u vojvođanskoj prestonici gotovo sve "vrti". Gradski čelnici svesni su da će ovo takmičenje imati veliki uticaj na turističku afirmaciju Novog Sada, te da će grad podno Petrovaradinske tvrđave biti na meti mnogobrojnih gostiju, pogotovo što je Sportsko poslovni centar "Vojvodina" (Spens) domaćin kvalifikacione grupe u kojoj nastupa reprezentacija SCG.

Upravo zbog toga već sada se krenulo sa "umivanjem" grada, a uskoro treba da počnu i ozbiljni radovi na sređivanju "Spensa", za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 60 miliona dinara.
Najveći deo pomenutih sredstava, oko 25 miliona, biće uložen u nabavku i montiranje novih teleskopskih tribina u velikoj sali "Spensa", čime će kapacitet ove dvorane biti povećan za 1.500 mesta.

Pored teleskopskih tribina, jedna od većih investicija oko 7,5 miliona dinara, biće i nabavka bezbednosne opreme (detektori za predmete od metala i video nadzor), dok će oko 12 miliona dinara biti uloženo u razne građevinske radove. Planirana je nabavka tunela za izlazak igrača, te priprema prostora za televizijske ekipe (na balkonu istočne tribine) i uređenje prostora za komentatore.

Takođe, u okviru zanatsko-građevinskih radova planirano je sređivanje svlačionica, obeležavanje terena za košarku, uređenje toaleta i sanitarnih čvorova u blizini male i velike dvorane, dovođenje u funkciju prostora za antidoping kontrolu, nabavka novih montažnih jarbola za podizanje zastava zemalja učesnica i uređenja prostora za novinare.

Za uređenje amfiteatra i troškove elektro i TT radova biće izdvojeno po dva miliona, a oko četiri miliona dinara biće potrošeno za pripremu rashladnog postrojenja i sistema za klimatizaciju, dok će na uvođenje novog informacionog sistema "otići" oko milion i po dinara.

Pomenuti radovi trebalo bi da učine da "Spens" dobije novo lice i da u potpunosti odgovori visokim standardima koje zahteva organizacija jednog ovako velikog događaja.

N. Ć.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Sređivanje uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci
Ojadio firmu za skoro 20.000 evra
Klopka za polene u vazduhu
 


     


FastCounter by LinkExchange