GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 9. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prodaja pet banaka do kraja godine

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić najavio je prodaju pet državnih banaka do kraja godine, navodeći da je od cene važnije da odmah pronađu prave strateške partnere.

"To je i za same banke bolje, nego da u njih najpre uđe neki investicioni fond, EBRD, IFC ili neka slična finansijska institucija, jer je to samo prelazno rešenje. Takvi investitori u banke ne ulaze trajno, već posle određenog vremena prodaju svoj udeo pravim strateškim partnerima", izjavio je Jelašić, a prenosi Beta.

Jelašić je rekao da je stav NBS da domaće banke mogu da kupuju samo prvoklasni investitori, proverene institucije sa dugogodišnjim iskustvom i potvrđenim rezultatima rada u bankarstvu. "Sadašnjim vlasnicima srpskih banaka, najvažnija je cena koja će im biti ponuđena za njihov kapital", rekao je on.

Jelašić je rekao da je udeo "tajkunskih" banaka u Srbiji svega nekoliko procenata, ali i dodao da je "nevolja što sa tim bankama često imamo mnogo veći problem nego sa svim ostalim zajedno, čije je učešće iznad 90 odsto".


vesti po rubrikama

^ekonomija

"Delta M" u konzorcijumu kupuje i Preduzeće za puteve "Beograd"
Danas predlog za poskupljenje goriva
Prodaja pet banaka do kraja godine
"MK grupa" odbacuje optužbe
 


     


FastCounter by LinkExchange