GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 30. 4. 2005.
Nedelja, 1.5.2005.
Ponedeljak, 2.5.2005

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Lozničani prebrojavaju svoje sugrađane razasute svuda u inostranstvu

Svi zemljaci u kompjuteru

LOZNICA - Nedavno imenovani Savet za razvoj i ekonomske veze sa inostranstvom i dijasporom Skupštine opštine Loznica održao je prvi sastanak na kome je zaključeno da bi loznička opština trebalo da uspostavi čvršću poslovnu i kulturnu saradnju sa dijasporom.
Mladen Simić, član lozničkog Opštinskog veća zadužen za odnose sa dijasporom, kaže da je jako bitno ostvariti dobru kulturnu i prosvetnu saradnju sa dijasporom. - Pored toga i humanitarnih aktivnosti, bilo bi dobro da naši ljudi iz inostranstva kupuju naše firme u procesu privatizacije, samim tim što je taj novac čist - kaže Simić.

Radoje Andrić, predsednik opštinskog Saveta za razvoj i ekonomske veze sa inostranstvom i dijasporom, kaže da je na prvoj sednici ovog saveta odlučeno da se preko kancelarija mesnih zajednica lozničke opštine formira baza podataka o svim meštanima lozničke opštine koji hleb zarađuju u inostranstvu.

- Cilj nam je da znamo tačan broj naših zemljaka u dijaspori. Na taj način bi smo počeli da stvaramo ambijent da naš narod iz rasejanja dođe u ovaj kraj i sigurno je da bi neko od njih bio zainteresovan da učestvuje u privatizaciji naših preduzeća - rekao je Andrić. On je podsetio da se, do sada, nagađalo o tome da se od šest do deset hiljada stanovnika lozničke opštine nalazi u rasejanju.
Naši zemljaci iz inostranstva već su uputili ponudu novoosnovanom lozničkom Savetu za ekonomske veze sa dijasporom i inostranstvom da u junu bude organizovan susret matice i dijaspore, pod pokroviteljstvom SO Loznica. Loznička opština je, sa druge strane, osnivanjem ovog saveta uputila jasan signal našim zemljacima u pečalbi da je zainteresovana za ozbiljnu saradnju.

A. D.


vesti po rubrikama

^Srbija

U Vranjskoj banji potomci Borine junakinje ponose se svojom slavnom rođakom
Nišlijka Vesna Stojadinović kandidat je za Ginisovu knjigu rekorda
Lozničani prebrojavaju svoje sugrađane razasute svuda u inostranstvu
Petrovaradin nije nacionalno blago?!
Ikona krasi flašu
Buka u gradu veća od dozvoljene
DEŽURSTVA
   
 


     


FastCounter by LinkExchange