GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 30. 4. 2005.
Nedelja, 1.5.2005.
Ponedeljak, 2.5.2005

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


PRIRUČNIK ZA PRAVOSLAVNE HRIŠĆANE

Udruženje za širenje verske tolerancije "Om, Oče naš koji jesi bodisatva" čestitalo je Uskrs svim vernicima objavljivanjem "Priručnika za pravoslavne hrišćane". Glasine vam donose deo priručnika naslovljen "Kako postati zen-budista":

1. Tokom velikog Vaskršnjeg posta meditirajte o pesmi "Devojke u letnjim haljinama" Darka Rundeka, a naročito o paradoksalnom stihu "Ulje je na vodi" dok ne dostignete prosvetljenje.

2. Izgovarajte Isusovu molitvu "Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me grešnog" na nekom jeziku koji ne znate, na primer na sanskritu ili crkvenoslovenskom. Uporno ponavljanje nerazumljivih reči odvešće vas direktno u oblast duše koja se nalazi iza zida razumevanja.

3. Presretnite Natašu Kandić na ulici. Istog trenutka doživećete prosvetljenje, a celo vaše biće biće prožeto saznanjem da se zločin ne isplati. Ukoliko se to ne desi, manite se traganja za nirvanom. Vratite se u vrzino kolo rađanja i umiranja koje vam ionako ne gine.

4. Ko je zapravo bio istorijski Isus Hristos?
- Unca lana.
Ne mislite o tome.

5. Ako se nađete u bolničkom krevetu, meditirajte nad stihom blaženopočivšeg Voje Despotova: "Bolestan sam, jer sam odlučio da se lečim" i spoznaćete mistično jedinstvo uzroka i posledice. Ukoliko vas smrt ne preduhitri, seme joj se zatrlo.


vesti po rubrikama

^glasine

Pop Ćira i pop spira - saveti za bogougodan Život
Tucanje u skupštini
Pitali smo građane
PRIRUČNIK ZA PRAVOSLAVNE HRIŠĆANE
 


     


FastCounter by LinkExchange