GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 30. 4. 2005.
Nedelja, 1.5.2005.
Ponedeljak, 2.5.2005

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tucanje u skupštini

Po ugledu na legendarnu mokrinsku Tucanijadu naši političari su organizovali takmičenje u tucanju farbanim jajima u sopstvenoj režiji. Ova kratka pauza u tucanju biračkog tela u zdrav mozak predstavlja neku vrstu pokazne vežbe koja ima za cilj da dokaže kako i političari imaju jaja, te da politiku, kao zanat najstariji, približi širokim narodnim masama ogrezlim u alkoholna isparenja i sirotinjsku zabavu.

Zvanični deo takmičenja održan je u svečanoj sali Skupštine, a tucalo se i po kuloarima, poslaničkim klubovima, ministarskim kabinetima i nusprostorijama. Sponzori ove sportsko-orgijastičke manifestacije su prodavnica brze hrane "Do jaja" i kontroverzni biznismen Toša, poznatiji kao čerupač pilića. Svaka parlamentarna stranka imala je svoju ekipu sastavljenu od vrsnih tucača koji su nastupali pod sledećim sloganima:

SPS - Svi smo mi pomalo jajare
DSS - Nije važno učestvovati, važno je ne učestvovati
SRS - Gde su srpska jaja, tu su srpski radikali
DS - Jaja u procep, pa pravac Evropa
SPO - Jaje zna put i Vuk jaje menja, ali ćud nikada
SD - Kad je teško - omlet
NS - 'Beš jaje bez kobaje
G17+ - Evropska su jaja pregolema

Tucanje se, na opštu žalost okupljenih navijača, završilo bez pobednika, pošto su sva jaja polupana, a slično je prošao i inventar u skupštinskom restoranu. Reporter Glasina Kalimero Krestić uspeo je da se prošvercuje u svlačionicu i da od zadihanih takmičara uzme ekskluzivne izjave.

Velimir Ilić: Sledeći put organizujemo internacionalnu Tucanijadu. Najviše bih voleo da se u tucanju ogledam sa Medlin Obrajt, mada bi mi sa njom prijalo i rvanje slobodno-zidarskim stilom pod Jorgan planinom.

Aleksandar Vučić: Borili smo se do poslednjeg jajeta, kako srpskim herojima i priliči, i to tradicionalnim ruskim stilom poznatijim pod imenom "kolektivnaja razvaljotka". A sad briši mali, idem da vidim šta je ostalo od Gordane Igi Pop Lazić.

Nebojša Bakarec: Manjak poslanica u ekipama osetno je uticao na kvalitet tucanja. Jaje može da pokaže sve svoje potencijale tek kad ga drži i šašolji nežna ženska ruka ili bar ruka koja piše stihove.

Boris Tadić: Jeste da mi se jaje odmah nakon prvog udarca podelilo na dve frakcije, ali mi bar stoji kao saliveno. Od sada ću se pred kamerama češće pojavljivati sa jajima.

Mlađan Dinkić: Želim samo da napomenem da je naša ekipa nastupala sa jajima koja su u skladu sa evropskim standardima, sa ugraviranim bar kodom i uredno plaćenim PDV-om.

Ivica Dačić: Tucanje je bilo boli glava, a i jaja mi još bride.
Vuk Drašković: Vaistinu, ovo tucanje je žešće od oranja drumova Kraljevića Marka. Moraću ovo da isprobam i sa Danom, valjda će to uneti malo svežine u naš bračni život.


vesti po rubrikama

^glasine

Pop Ćira i pop spira - saveti za bogougodan Život
Tucanje u skupštini
Pitali smo građane
PRIRUČNIK ZA PRAVOSLAVNE HRIŠĆANE
 


     


FastCounter by LinkExchange