GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 30. 4. 2005.
Nedelja, 1.5.2005.
Ponedeljak, 2.5.2005

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pop Ćira i pop spira - saveti za bogougodan Život

Dragi oci, muči me jedno pitanje. Dolazi Vaskrs i valja farbati jaja. Međutim, ja sam , iako pravoslavac i odan tradiciji, vegetarijanac pa jaja ne jedem. Moja žena kaže da sam tunjav kao da jaja i nemam, a ne samo da ih ne jedem. Trenutno me muči sledeće pitanje: da li je bogohulno da ja farbam jaja ako ih ne jedem odnosno da ih ne jedem ako sam ih već ofarbao?
Bogoljub Bojić
Uskršnjeg zeca 5
Jajce

V Pop Ćira: Ako ne farbaš jaja onda ne poštuješ najsvetije tradicije otaca, a ako ih, pak, ofarbaš pa ih ne izjedeš onda fasuješ greh pohlepe i oganj pakla ti ne gine. Proveri da li biljke mesožderke nose jaja pa ako nose eto ti spasenija.

V Pop Spira: Sve zavisi od toga na koja jaja ti misliš. Jerbo, ako imaš kakove grešne misli sproću suprotnoga pola i karminisanja jaja od insana onda i ti kao vegetarijanac imaš na to pravo, ali pripazi da ti i molerka bude od tvoje biljožderske sorte da ne ispadne belaj.

Poštovani drugovi, braćo popovi, molim da mi pomognete jer imam veliku muku. Ja sam ubeđeni komunista i predani pravoslavac. Moj problem je u sledećem: svih ovih prošlih godina slavio sam i Uskrs i 1. maj kako dolikuje - sa pečenjem (i prasećim i jagnjećim) i meraklijski da svako vidi koliki sam ja komunista, odnosno pravoslavac.

Sada, eto, ova dva praznika se poklopiše i ja vremenski ne mogu da postignem da ih ispoštujem kako treba jer ako slavim maksimalno, onda ispada da svaki slavim polovično. Šta da radim?
Božidar Engels
Svetogorska bb
Kardeljevo

V Pop Ćira: Dragi Božo, ovo ti svevišnji poručuje da se okaneš sotonskog komunizma i svim srcem se predaš veri.

V Pop Spira: Pa nije to ni tako loše jerbo ćeš jednim udarcem dve muve uhvatiti. Ili slavi dva dana da se vidi ko je vera, a ko je večera.


vesti po rubrikama

^glasine

Pop Ćira i pop spira - saveti za bogougodan Život
Tucanje u skupštini
Pitali smo građane
PRIRUČNIK ZA PRAVOSLAVNE HRIŠĆANE
 


     


FastCounter by LinkExchange