GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 30. 4. 2005.
Nedelja, 1.5.2005.
Ponedeljak, 2.5.2005

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dajnkorp ipak gradi kargo-terminal

BEOGRAD - Zamenik generalnog direktora Aerodroma "Beograd" Goran Kaličanin najavio je da će 9. maja početi pregovori sa američkom kompanijom Dajnkorp o osnivanju zajedničke firme koja će izgraditi teretni terminal. Pregovori o sklapanju ugovora o zajedničkom ulaganju kapitala Aerodroma "Beograd" sa Dajnkorpom trebalo bi da budu završeni do kraja juna, rekao je Kaličanin agenciji Beta.

On je istakao da je prva faza u razvoju teretnog terminala, koji do sad nije postojao u SCG, što se Aerodroma "Beograd" tiče, završena izborom američke kompanije kao strateškog partnera.
Poslovodstvo aerodroma ne vidi nikakav osnov za tužbu zbog izbora kompanije za realizaciju projekta, pošto je od samog početka svim zainteresovanima jasno predočilo da će partner biti izabran po Zakonu o javnim nabavkama i učesnici su na taj način definisali ponude, kazao je Kaličanin.

On je istakao da bi konkretni radovi na izgradnji teretnog terminala trebalo da počnu krajem jula ili početkom avgusta ove godine. Kaličanin je kazao da je vrednost ulaganja stranog strateškog partnera 60,6 miliona dolara, a da će investicija Aerodroma "Beograd" tek biti određena, ali bi trebalo da obezbedi visok procenat učešća u kapitalu nove kompanije.


vesti po rubrikama

^ekonomija

"Železnica Srbije" prodaje imovinu zbog stanova radnicima
Dajnkorp ipak gradi kargo-terminal
Izvoz mesa ima perspektivu
 


     


FastCounter by LinkExchange