GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 26. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi lek od pivskog kvasca spušta šećer

BEOGRAD - U mesecu borbe protiv dijabetesa "Hemofarm koncern" izbacio je na tržište nov preparat za snižavanje nivoa šećera u krvi novodijab. Kako je na jučerašnjoj promociji ovog preparata istakla mr Ivana Dragaš, rukovodilac "Hemofarmove" poslovne jedinice "Moja apoteka", posle tri meseca upotrebe novog preparata nivo šećera u krvi se spušta za čak 25 odsto.

- Preparat je posebno namenjen dijabetičarima tipa 2, odnosno zavisnim od insulina, koji su kompaniji pri izradi ovog leka bili ciljna grupa. Novodijab se koristi uz ostale antidijabetike i nema nikakve kontraindikacije, budući da je reč o potpuno prirodnom preparatu, na bazi bilja - istakla je Dragaševa.

Prof. dr Jovan Hranisavljević, redovni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i idejni tvorac formule na osnovu koje je napravljen ovaj lek, istakao je da je u dosadašnjim istraživanjima utvrđeno da novodijab spušta i nivo triglicerida i holesterola, kao i da nije namenjen samo obolelima od dijabetesa, nego i onima kojima su vrednosti šećera i masti na granici, kao i zdravima.

- Preparat je napravljen na bazi pivskog kvasca i ječma i kao takav ubrzava metabolizam i dobar je za regulaciju telesne težine, a primetili smo da preparat ima isti efekat kao i fizička aktivnost - istakao je prof. Hranisavljević. Koncern "Hemofarm" obeležio je juče i prvu godinu projekta "Moja apoteka", u okviru koje se u "Hemofarmu" prodaju lekovi koji se izdaju bez recepta, a namenjeni su samolečenju.

D. S.


vesti po rubrikama

^društvo

Srbiji preti novi "Hejsel"
Mirković: Ovoga nema ni u Turskoj
Pantelić: Niko ne divlja zbog naših reči
Šta kažu političari o navijačima
Nacionalna služba za zapošljavanje pomaže učenicima
Meštani od džakova s peskom dižu bedeme
Kod privatnog lekara džabe, ali tek dogodine
Prva privatna osnovna škola u Srbiji
Novi lek od pivskog kvasca spušta šećer
Puževi samo uz dozvolu!
 


     


FastCounter by LinkExchange