GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 26. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prva privatna osnovna škola u Srbiji

BEOGRAD - Prva privatna osnovna škola u Srbiji "Ruđer Bošković" počeće da radi naredne školske godine. Uprava škole je dobila od Ministarstva prosvete i sporta rešenje o ispunjavanju tehničkih i nastavnih uslova, a upis učenika počinje danas.

- Planirali smo da upišemo po jedno odeljenje od prvog do petog razreda, a odeljenja će imati po 20 učenika. Kapacitet zgrade u kojoj se nalazi osnovna škola je osam odeljenja, a kada se škola proširi, učenici starijih odeljenja nastavu će imati u Gimnaziji "Ruđer Bošković"-rekla je Mladen Šarčević, jedan od osnivača škole.

Školarina za prvi razred je 4.500 evra, a svaka naredna godina je skuplja za po 300 evra. Plaćanje je u ratama, a učenicima su obezbeđeni udžbenici, školski pribor, uniforma, prevoz od kuće do škole, ručak i užina, ekskurzije i kampovi, odlasci u bioskope, pozorišta...

- Škola će raditi po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvete i sporta, a učenici mogu učestvovati u radu dramske, literarne, novinarske, umetničke sekcije... Deca će svakodnevno imati nastavu engleskog jezika prilagođenu uzrastu, a časovi informatike, matematike i stranog jezika izvodiće se u informatičkom kabinetu - objasnila je Lidija Ručnov, direktor škole.

Za upis učenika u Osnovnu školu "Ruđer Bošković" potrebno je lekarsko uverenje, izvod iz matične knjige rođenih, đačka knjižica iz prethodnog školovanja, diplome ili dokazi o postignutim rezultatima na takmičenjima, a svaki učenik polaže test opšte sposobnosti.

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Srbiji preti novi "Hejsel"
Mirković: Ovoga nema ni u Turskoj
Pantelić: Niko ne divlja zbog naših reči
Šta kažu političari o navijačima
Nacionalna služba za zapošljavanje pomaže učenicima
Meštani od džakova s peskom dižu bedeme
Kod privatnog lekara džabe, ali tek dogodine
Prva privatna osnovna škola u Srbiji
Novi lek od pivskog kvasca spušta šećer
Puževi samo uz dozvolu!
 


     


FastCounter by LinkExchange