GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 26. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pantelić: Niko ne divlja zbog naših reči

Smatram da izjave fudbalera ili trenera apsolutno nemaju uticaja na ponašanje navijača na tribinama - rekao je za Glas Marko Pantelić, napadač Crvene zvezde, odgovarajući na pitanje koliko sami igrači ili treneri doprinose stvaranju "naelektrisane" atmosfere na našim utakmicama.

- Navijači su ljudi iz različitih slojeva društva, različitih profila i mislim da nemaju mnogo vremena da razmišljaju o tome šta je neko od nas rekao, već svojim prisustvom na utakmicama pokazuju posvećenost ovom sportu. Meni nije poznat nijedan primer, ničija izjava, koja je bitno uticala na podizanje tenzije na tribinama.

Najbolji strelac prvenstva SCG smatra da se "previše pompe podiglo oko ovog derbija".
- Konkretno, ja sam ga doživeo veličanstveno, organizacija je bila sasvim dobra. Ali, čarke koje su se odigravale na istoku, pokazuju da je jedan čovek imao jasnu nameru da provocira. Policija je reagovala i ceo incident nije dugo trajao - Pantelićeva je ocena.

Pantelić, čak, veruje da je u inostranstvu problem sa navijačkim izgredima mnogo izraženiji nego u našoj zemlji:
- Naši navijači još uvek nisu dostigli taj nivo da bi se grupisali u organizacije koje izazivaju nemire širih razmera kao što je slučaj po svetskim metropolama. Ne znam zašto se diže tolika frka bez razloga. Pa, setite se kakvih je incidenata bilo ranije, u SFRJ, dok su naši klubovi gostovali na "Maksimiru" ili "Poljudu", a ipak se nije dizala tolika galama. Sada, u subotu, ipak nijedan navijač nije utrčao na teren. Možda bi trebalo samo malo poboljšati mere obezbeđenja pred predstojeći duel u Kupu.

Kapiten crveno-belih nudi i lični primer kao dokaz za tvrdnju da stadioni u SCG nisu mesta koja bi trebalo izbegavati po svaku cenu.
- Moja celokupna familija bila je na tribinama u subotu. Nijednog trenutka nisam se zabrinuo za njihovu bezbednost. Oni svaku moju utakmicu gledaju uživo, uvek su na tribinama. Uostalom, mislim da policija stvari drži pod kontrolom - zaključuje Pantelić.

D. Rodić


vesti po rubrikama

^društvo

Srbiji preti novi "Hejsel"
Mirković: Ovoga nema ni u Turskoj
Pantelić: Niko ne divlja zbog naših reči
Šta kažu političari o navijačima
Nacionalna služba za zapošljavanje pomaže učenicima
Meštani od džakova s peskom dižu bedeme
Kod privatnog lekara džabe, ali tek dogodine
Prva privatna osnovna škola u Srbiji
Novi lek od pivskog kvasca spušta šećer
Puževi samo uz dozvolu!
 


     


FastCounter by LinkExchange