GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 26. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Mirković: Ovoga nema ni u Turskoj

Jedan od najiskusnijih igrača na 124. derbiju, defanzivac Partizana Zoran Mirković, objašnjava da zbog incidenata na tribinama u samom finišu utakmice njemu i saigračima uopšte nije bilo do igre i fudbala...

- U poslednjih desetak minuta uopšte nismo mogli da se koncentrišemo na igru. Gledali smo šta se dešava na tribinama. Pa, i naše familije se tamo nalaze. Mučno je sve to izgledalo - kaže za Glas Mirković, koji priznaje da, igrajući u Italiji i Turskoj, nije video išta slično.

- I tamo se dešavaju problemi sa navijačima, ali, iskreno, ne u toj meri, čak ni u Turskoj. U Italiji postoji rivalitet između navijača pojedinih klubova sličan našem i, istina, postoje sukobi slični ovima kod nas, ali oni svoje razmirice te vrste rešavaju izvan stadiona - kaže Mirković.

Mirković prepušta stručnjacima da se bave pitanjem kako rešiti probleme na našim stadionima.
- Nisam siguran gde je rešenje, odgovor bi trebalo da traže profesionalci u toj oblasti. Smatram da je problem mnogo dublji nego što je sam rivalitet među navijačima. Živimo u takvom društvu gde čovek dolazi na utakmicu već naoštren i isfrustriran zbog nekih drugih problema. Problem je kompleksan.

Nekadašnji reprezentativac ne smatra da izjave trenera i igrača, izrečene uoči derbija, mogu da imaju značajnu ulogu u podstrekivanju ili sprečavanju incidenata.
- Može da se dogodi da se nekome ne dopada nečija izjava, ali ne verujem da to može da bude razlog za incidente. To nije izvorni problem - zaključuje Mirković.

P. Rg.


vesti po rubrikama

^društvo

Srbiji preti novi "Hejsel"
Mirković: Ovoga nema ni u Turskoj
Pantelić: Niko ne divlja zbog naših reči
Šta kažu političari o navijačima
Nacionalna služba za zapošljavanje pomaže učenicima
Meštani od džakova s peskom dižu bedeme
Kod privatnog lekara džabe, ali tek dogodine
Prva privatna osnovna škola u Srbiji
Novi lek od pivskog kvasca spušta šećer
Puževi samo uz dozvolu!
 


     


FastCounter by LinkExchange