GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 26. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nesvakidašnja nezgoda u Beogradskoj ulici, srećom bez povređenih

Na Slaviji tramvaj iskočio iz šina

Vozač tramvaja nastavio je da vozi, a prikolica udarila u čak 12 automobila koji su čekali da se iz Beogradske ulice uključe na trg Slavija

U Beogradskoj ulici juče oko 11.30 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće, ali srećom bez povređenih. Tramvaju broj 12, koji je skretao od Slavije ka Beogradskoj ulici, sa šina je skliznula zadnja prikolica, koja je počela da nosi sve pred sobom! Vozač tramvaja nastavio je da vozi dok je prikolica udarila u čak 12 automobila koji su čekali da se iz Beogradske ulice uključe na trg Slavija.

- Tramvaj koji je išao iza mene otvorio je skretnicu tako da su se točkići ukrstili. Zadnja prikolica se našla na skretnici i ispala iz šina. Zaustavio sam se, ali ona je već udarila nekoliko automobila. Sva sreća pa nema povređenih, samo je tramvaju pukao prozor - rekao je Mladen Cupać, vozač tramvaja, koji je pobegao sa mesta sudara, ali se ipak vratio.

Šokirani su bili vozači koji su se prvi našli na udaru. Vozač "Beo taksija", čiji je automobil "micubiši" BG-625-968 nastradao u sudaru, kaže da je tramvaj išao velikom brzinom.
- Bio sam treći u koloni. Video sam kako tramvaj skreće u Beogradsku velikom brzinom. Pomislio sam "Nije normalan kako vozi"! Odjednom mu je ispala prikolica i počela da udara u automobile! Mislio sam da će nas ubiti, mušterija se uplašila i pobegla u drugi kraj auta. Nije moguće da je vozač nastavio da vozi, a da nije znao da je spao sa šina - uzbuđeno je rekao Branislav Janković, vozač taksija.

Prema njegovim rečima, prikolica je udarila u desetak automobila, a jedan kombi je "bacila" na auto i u kamion.
Na udaru se našao i autobus na liniji 48, kome je čitava prednja strana stradala u sudaru. Loše je prošao i "golf" BG-346-552, kome je leva strana na autu potpuno oštećena.

Saobraćaj u Beogradskoj ulici bio je u prekidu pola sata, ali je intervencijom policije sve brzo dovedeno u red. Svi učesnici u ovom nesvakidašnjem udesu smatraju da je pravo čudo da niko nije povređen. Pričinjena je "samo" velika materijalna šteta.

I. Z.


vesti po rubrikama

[an error occurred while processing this directive]


     


FastCounter by LinkExchange