GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otvaranje Mosta slobode

odloženo zbog svečanosti

NOVI SAD - Most slobode biće završen tek u septembru, potvrđeno je prilikom posete gradskih čelnika gradilištu na mostu. Razlozi za novo prolongiranje roka za završetak mosta (najpre kao rok bio određen 1. decembar 2004, a onda kraj juna 2005) nisu eksplicitno saopšteni, ali direktor Zavoda za izgradnju grada Igor Mirović tvrdi da su svi učesnici u poslu obnove postigli saglasnost u određivanju novog termina.

- Most će biti završen početkom septembra, kada očekujemo i završetak obnove tunela i prilaznih puteva sa sremske strane. O tome je postignuta saglasnost sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju, koja finansira obnovu - izjavio je Mirović. Više podataka o novom roku za završetak mosta možda će biti saopšteno sutra, prilikom konačnog spajanja poslednjeg dela konstrukcije sa ostatkom mosta.

Mogućnost "probijanja" roka je javno prvi put pomenuta pre dva dana, prilikom posete koordinatora Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Erharda Buseka. On je tada rekao da je obavešten da će Most slobode biti gotov u avgustu, ali da "zbog velike svečanosti koja se planira neće biti otvoren do septembra". "Moj predlog je da se most otvori što pre, a svečanost može da čeka", prokomentarisao je Busek.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Udruženje koje nosi ime Josipa Broza preselilo svoj Centar u Novi Sad
Pred odbornicima 95 tačaka
Raste broj narkomana
Otvaranje Mosta slobode odloženo zbog svečanosti
"Monus" uskoro startuje
 


     


FastCounter by LinkExchange