GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pred odbornicima 95 tačaka

ZRENJANIN - Odbornici SO Zrenjanin na danas bi trebalo da razmotre čak 95 tačaka koje će se naći na dnevnom redu. Na sednici će biti ocenjen prošlogodišnji rad i poslovanje svih javnih komunalnih preduzeća i ustanova, amaterskih društava i drugih institucija koje se u celosti ili delimično finansiraju iz opštinskog budžeta.

Jedna od tačaka je i proglašenje odluke o uvođenju samodoprinosa za završetak nove bolnice u Zrenjaninu, ali i mesnih samodoprinosa, o kojima su se građani izjasnili na proteklim referendumima. Odbornici će razmotriti i inicijativu SRS-a da se u dnevni red uvrsti predlog o ukidanju "vazdušarine", odnosno naknade za korišćenje građevinskog zemljišta.

Radikali traže i da se razmatra predlog o ukidanju Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika u Zrenjaninu, pošto, po njihovom mišljenju, ova ustanova ne raspolaže ni tehničkim, ni kadrovskim, ni finansijskim sredstvima za efikasan rad. Predsednik Okružnog odbora DSS-a Borislav Gađanski na konferenciji za novinare posvećenoj današnjoj sednici SO Zrenjanin naglasio je da odbornici još nisu upoznati sa završnim računom opštinskog budžeta za prošlu godinu.

K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Udruženje koje nosi ime Josipa Broza preselilo svoj Centar u Novi Sad
Pred odbornicima 95 tačaka
Raste broj narkomana
Otvaranje Mosta slobode odloženo zbog svečanosti
"Monus" uskoro startuje
 


     


FastCounter by LinkExchange