GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Udruženje koje nosi ime Josipa Broza preselilo svoj Centar u Novi Sad

Tito opet među Novosađanima

Sedište Centra je u "NS Tajm" klubu, koji će u maju organizovati niz priredbi. Najveća će biti za Dan mladosti, kada će grupa "motoraša" odneti štafetu u Kuću cveća

NOVI SAD - Udruženje građana koje nosi ime "najvećeg sina svih naših naroda i narodnosti", Josipa Broza Tita, odlučilo je da Centar "Tito" iz Beograda preseli u Novi Sad, a sedište će biti u "NS Tajm" klubu, čiji je vlasnik Dragan Gligorić Cirkus, novosadskoj varoši poznat i kao glavni organizator proslava Dana mladosti, koje su održavane poslednjih godina.

- Mnogobrojna istraživanja koja su urađena poslednjih godina pokazala su da je većina naših građana nostalgična za "Titovim vremenima" i da se tada živelo bolje. Upravo zbog toga smo i rešili da osnujemo Centar "Tito", a ideje koje su ljudi iz Kluba "NS Tajm" poslednjih godina sproveli u delo navele su nas da ovaj centar iz Beograda preselimo u Novi Sad" - rekao je na konferenciji za novinare Stevan Mirković, general u penziji, dodajući da će Centar krenuti u stvaranje opštinskih odbora, te da će kroz promociju knjige "Bravar je bio bolji" raditi na širenju njihove ideje.

- Tokom maja u "NS Tajm" klubu organizovaćemo niz priredbi, a najveća će biti već tradicionalno obeležavanje 25. maja - Dana mladosti, koga, po mom mišljenju, nikada nije ni trebalo zvanično ukidati. Ovogodišnju štafetu napraviće vajar Laslo Silađi, a po ustaljenom scenariju grupa "motoraša" odneće je u Kuću cveća. Pored toga, za 4. maj planiramo obeležavanje 25 godina od smrti Josipa Broza, a 9. maja biće upriličena proslava 60. godišnjice pobede nad fašizmom", rekao je Dragan Gligorić Cirkus, koji je imenovan za novog direktora Centra "Tito".

Inače, tradicionalna proslava Dana mladosti održaće se na platou ispred "NS Tajm" kluba, u programu će učestvovati jedan bend iz Danske, a organizatori pozivaju sve ulične svirače i neafirmisane bendove da učestvuju u ovoj proslavi. Goste će, kao i prethodnih godina, dočekati kazan sa vojničkim pasuljem (treba samo da ponesu pribor), ulaz se neće naplaćivati, a okupljanje "svečara" počinje 23. maja kada se otvara kamp.

N. Ćaćić


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Udruženje koje nosi ime Josipa Broza preselilo svoj Centar u Novi Sad
Pred odbornicima 95 tačaka
Raste broj narkomana
Otvaranje Mosta slobode odloženo zbog svečanosti
"Monus" uskoro startuje
 


     


FastCounter by LinkExchange