GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Hot-lajn reklame na televiziji i na Dan žalosti

BEOGRAD - Iako zvanična pravila o ponašanju državnih institucija i medijskih kuća u danima kada je u zemlji proglašena žalost ne postoje, na svim zgradama državnih organa juče su bile istaknute zastave na pola koplja, dok su elektronski mediji svoje programske šeme prilagodili situaciji. Tako se na većini televizija juče nije mogla čuti muzika, osim ozbiljne, a mnoge televizijske kuće smanjile su i svoje reklamne blokove, iako je to svakako najkomercijalniji deo programa.

Direktor RTV B92 Veran Matić rekao je da budući da ne postoje propisana pravila o programskoj šemi za vreme dana žalosti, svaka televizija odlučuje kako će organizovati i prilagoditi svoj program.
- Tokom jučerašnjeg dana, RTV B92 nije emitovao reklamne blokove, humorističke serije, MTV i telešopove - rekao je Matić.

Za sličnu programsku šemu opredelila se i televizija Pink. Tatjana Vojtehovski-Stevanov, zadužena za odnose s javnošću u ovoj kući, rekla je da ova televizija apsolutno poštuje Dan žalosti i da je svoju programsku šemu prilagodila jučerašnjim uslovima.
- Na RTV Pinku juče nisu emitovane humorističke emisije, poput "Nikad izvini", kratke forme Laneta Gutovića i Seke Sablić, "Skrivena kamera" i reklame. Tokom jučerašnjeg dana gledaoci su na našoj televiziji mogli da prate informativne emisije, serije i filmove - rekla je Vojtehovski-Stevanova.

Da se, ipak, sve TV kuće nisu pridržavale nepisanih pravila, potvrđuje i jagodinska TV Palma plus, koja je tokom jučerašnjeg dana u popodnevnim časovima emitovala hot-lajn reklame. Bez obzira na to što u našoj zemlji još ne postoji zakon koji će sankcionisati takvo ponašanje medijskih kuća, postavlja se pitanje gde su granice pristojnosti.

O. N. S.


vesti po rubrikama

^društvo

Portparol Unmika Marsija Pul juče u Prištini potvrdila postojanje masovne grobnice u selu Volujak
Zbog spora u Sindikatu lekara i farmaceuta, svakodnevno pljušte nove optužbe
U prvim razredima srednjih škola biće 92.000 slobodnih mesta
Na području Bujanovca ima još mnogo neeksplodiranih kasetnih bombi i mina
Radikali traže povlačenje zakona o oduzetoj imovini
Bogoljub Pejčić i Rade Teodorović obavestili MUP da dobijaju telefonske pretnje smrću
Hot-lajn reklame na televiziji i na Dan žalosti
Kosta Bulatović odbio da svedoči u odsustvu Slobodana Miloševića
Nije bilo otmice beba
Memorandum za jug srbije
 


     


FastCounter by LinkExchange