GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bogoljub Pejčić i Rade Teodorović, poslanici SPO-a, obavestili MUP da dobijaju telefonske pretnje smrću

Bićete mrtvi ako ne odete iz Skupštine!

BEOGRAD - Poslanici Srpskog pokreta obnove Bogoljub Pejčić i Rade Teodorović obavestili su juče ministra unutrašnjih poslova Srbije Dragana Jočića da dobijaju telefonske pretnje smrću i zatražili da policija utvrdi ko stoji iza toga. Oni su u pisanoj prijavi obavestili Jočića da im pretnje već 15 dana stižu sa određenih fiksnih telefona iz Beograda, te da su poslednje poruke stigle 19. aprila na njihove mobilne telefone. Pejčiću i Teodoroviću, kako su juče rekli novinarima u Skupštini Srbije, prete da će biti mrtvi u roku od dva, odnosno tri dana, ukoliko ne vrate poslaničke mandate SPO-u.

- To su primitivne pretnje, obesićemo te za ovo i ono, naći ćeš se mrtav u gepeku, a prete nam i porodici, deci - tvrdi Pejčić, i dodaje kako se ni on ni Teodorović ne plaše i ne traže nikakvu policijsku zaštitu, "pogotovo se na bojimo te mafije, koja je u službi propale politike".
- Samo nam je posebno žao da se čovek koji je bio žrtva političke mafije služi istom takvom mafijom protiv svojih političkih neitomišljenika i doskorašnjih prijatelja. Nisam se nadao, posebno ja koji sam u SPO-u od njegovog početka, da će epilog biti ovakav, više nego strašan - izjavio je Pejčić, koji nije želeo da izgovori da li sumnja da pretnje stižu iz okruženja Vuka Draškovića, već je novinare za sve informacije uputio na policiju.

Teodorović je novinarima izdiktirao brojeve telefona s kojih im je prećeno i izjavio da ga je sramota što je 15 godina bio u takvoj stranci, iz koje se preti dojučerašnjim prijateljima.
Sanja Čeković, poslanik SPO-a, krila SPO-a na koje, izgleda, "pada sumnja" za ove pretnje, rekla je juče:

- Pretnje sigurno nisu došle iz SPO-a. Vreme u kom su oni morali da vrate mandate, prema svom nahođenju i moralu, prošlo je. Zašto bi stranka sada to radila? Imamo četiri poslanika, idemo ka Saboru stranke i stranačkim izborima. To su ljudi na koje smo zaboravili. Oni za SPO, sasvim je sigurno, ne postoje - izjavila je ona, i dodala da kao čovek osuđuje to što im se dešava, ako im se dešava.

M. D.


vesti po rubrikama

^društvo

Portparol Unmika Marsija Pul juče u Prištini potvrdila postojanje masovne grobnice u selu Volujak
Zbog spora u Sindikatu lekara i farmaceuta, svakodnevno pljušte nove optužbe
U prvim razredima srednjih škola biće 92.000 slobodnih mesta
Na području Bujanovca ima još mnogo neeksplodiranih kasetnih bombi i mina
Radikali traže povlačenje zakona o oduzetoj imovini
Bogoljub Pejčić i Rade Teodorović obavestili MUP da dobijaju telefonske pretnje smrću
Hot-lajn reklame na televiziji i na Dan žalosti
Kosta Bulatović odbio da svedoči u odsustvu Slobodana Miloševića
Nije bilo otmice beba
Memorandum za jug srbije
 


     


FastCounter by LinkExchange