GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radikali traže povlačenje

zakona o oduzetoj imovini

BEOGRAD - Radikali su juče u Skupštini Srbije zatražili da Vlada Srbije povuče iz procedure Predlog zakona o prijavljivanju i evidenciji imovine koja je od pravih vlasnika oduzeta pre 60 godina. Oni tvrde da je zakon nemoguće sprovesti, a da bi opteretio državu s više desetina milijardi dolara.

- Predlažem vam da povučete zakon iz procedure jer je to mnogo lakše nego da imate zakon koji neće imati nikakve efekte - poručio je šef poslaničke grupe SRS-a Tomislav Nikolić.
- Pa kako mislite da ga sprovedete kad sad u budžetu nema sredstava ni za šta drugo nego za golo preživljavanje - pitao je Nikolić.

- I koliko će ljudi biti ponovo oštećeno tako što će sirotinja uplaćivati u budžet kojim ćete da namirujete naslednike bogataša ili saradnike okupatora ili Nemce i tako što će ostati nenamiren deo onih kojima je oduzeta imovina - dodao je Nikolić.
On je ponovo zatražio da parlament prekine sednicu o ovom zakonu i da otvori raspravu o važnijim pitanjima, kao što je Kosovo, kriminal, korupcija...

Što se tiče socijalista, oni su juče najavili da će glasati za vladin predlog zakona, dok su poslanici DS-a svoju podršku uslovili usvajanjem njihovih amandmana. Milan Marković iz DS-a tražio je da se prilikom evidentiranja oduzete imovine, što bi trebalo učiniti do 30. juna iduće godine, podnosiocu zahteva (starom vlasniku) izda potvrda koja će služiti kao dokaz da je on, a ne neko drugi, podneo dokumentaciju o vlasništvu kako bi se onemogućila dalja prodaja tih dobara. Time bi država utvrdila i izvesnu obavezu prema tim vlasnicima, što ponuđeni zakon sada ne propisuje.

M. D.


vesti po rubrikama

^društvo

Portparol Unmika Marsija Pul juče u Prištini potvrdila postojanje masovne grobnice u selu Volujak
Zbog spora u Sindikatu lekara i farmaceuta, svakodnevno pljušte nove optužbe
U prvim razredima srednjih škola biće 92.000 slobodnih mesta
Na području Bujanovca ima još mnogo neeksplodiranih kasetnih bombi i mina
Radikali traže povlačenje zakona o oduzetoj imovini
Bogoljub Pejčić i Rade Teodorović obavestili MUP da dobijaju telefonske pretnje smrću
Hot-lajn reklame na televiziji i na Dan žalosti
Kosta Bulatović odbio da svedoči u odsustvu Slobodana Miloševića
Nije bilo otmice beba
Memorandum za jug srbije
 


     


FastCounter by LinkExchange