GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog spora u Sindikatu lekara i farmaceuta, svakodnevno pljušte nove optužbe

Lekari plaćali menadžera 600 evra

Gotovo dvogodišnji spor u Sindikatu lekara i farmaceuta (SLFS), nastao posle tihog štrajka lekara zbog malih plata, mogao bi da bude okončan na današnjoj sednici Skupštine

BEOGRAD - Gotovo dvogodišnji spor u Sindikatu lekara i farmaceuta Srbije, koji je nastao posle čuvenog tihog štrajka belih mantila za koji su neki govorili da je postojao samo u izjavama predsedništva, možda će se konačno danas razrešiti. Taj štrajk podelio je Sindikat na dva krila, od kojih su i jedni i drugi tvrdili da su legalni i legitimni predstavnici, a sada je u toku i sudski spor o ovom problemu.

Dr Đorđije Delibašić, predsedavajući privremenog predsedništva sindikata, veruje da će već na današnjoj Skupštini sindikata ovaj problem biti rešen, mada su oni, kako on kaže, legitimni predstavnici sindikata, što je potvrdilo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Na Skupštinu je, inače, pozvano 145 osnovnih organizacija Sindikata iz Srbije.

- Taj spor nastao je kako bi nekolicina ljudi pod okriljem vanrednog stanja preuzela rukovodstvo Sindikata, pečat i koristila račun. Zbog toga smo decembra prošle godine održali vanrednu skupštinu na kojoj je izabrano privremeno predsedništvo, a posle toga nam je Ministarstvo rada izdalo uverenje o preregistraciji. Tada smo preuzeli račun, ali dok se stanje zvanično ne reši sa njega nećemo podići ni dinar. Ipak, ovi drugi su upali na taj račun i skinuli oko 600.000 dinara. Zbog toga su već podnete krivične prijave protiv deponenta potpisa, svih koji su zloupotrebili račun i memorandum, kao i protiv onih koji su podizali novac od decembra, a Komercijalna banka nam je uvažila zahtev i račun je od 20. pod našom kontrolom - rekao je za Glas dr Delibašić.

Prema njegovim rečima, legitimno rukovodstvo otkazalo je i kancelarije Sindikata u "Beograđanki", ali ga jedan deo sindikata koristi i predstavlja se kao rukovodstvo sindikata.
- Pri tom, oni su sa računa sindikata, od kako smo ga mi preuzeli, plaćali pi-ara Milana Rakasa sa 600 evra mesečno, dok su se lekari borili za plate od svega dvadesetak i nešto hiljada dinara. Još su sa njim potpisali ugovor po propisima za savezne organe - navodi dr Delibašić.

Rakas je u izjavi za Glas potvrdio da po ugovoru sa SLFS-om ima platu 600 evra, napominjući da on nije lekar i da on nije sam sebi dao platu, već Sindikat, kao i da iskreno veruje da ju je zaradio. Na pitanje da li će oni doći na današnju Skupštinu, u njegovom krilu sindikata navode da neće jer su oni legalni i legitimni predstavnici SLFS-a od kako je održana Skupština na kojoj su izabrani predsednik Skupštine dr Predrag Milosavljević i i predsednik Izvršnog odbora Mirjana Paunković.
- Ta dokumentacija Ministarstva za rad, kojom oni mašu, dobijena je na osnovu falsifikovanih pečata i zbog toga je u toku sudski spor - rekli su u ovom delu sindikata.

D. S.


vesti po rubrikama

^društvo

Portparol Unmika Marsija Pul juče u Prištini potvrdila postojanje masovne grobnice u selu Volujak
Zbog spora u Sindikatu lekara i farmaceuta, svakodnevno pljušte nove optužbe
U prvim razredima srednjih škola biće 92.000 slobodnih mesta
Na području Bujanovca ima još mnogo neeksplodiranih kasetnih bombi i mina
Radikali traže povlačenje zakona o oduzetoj imovini
Bogoljub Pejčić i Rade Teodorović obavestili MUP da dobijaju telefonske pretnje smrću
Hot-lajn reklame na televiziji i na Dan žalosti
Kosta Bulatović odbio da svedoči u odsustvu Slobodana Miloševića
Nije bilo otmice beba
Memorandum za jug srbije
 


     


FastCounter by LinkExchange