GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 18. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Palić se priprema za prvomajski uranak - očekuju se mnogobrojni gosti

Lepši izgled izletišta

SUBOTICA - Na Paliću se užurbano pripremaju za prvomajski uranak koji se ove godine poklapa sa pravoslavnim Uskrsom, pa se veruje da će poseta jednom od najlepših izletišta Srbije biti rekordna.
- Prvomajski uranak ujedno je i početak turističke sezone na Paliću i moramo ga dočekati u punom sjaju - kaže Nada Olajić, inženjer hortikulture i rukovodioca Poslovne jedinice "Parkovi" pri Javnom preduzeću "Palić - Ludaš", koje se stara o ovom izletištu.
Obilne kiše su usporile sadnju u parku kod restorana "Mala gostiona" i igrališta za decu, gde su u martu izvađena stara stabla topola jer su predstavljala opasnost za najmlađe posetioce.
- Pošto je u stručnim krugovima oduvek bilo polemike hoće li Palić biti park ili park-šuma, opredeli smo se za neku sredinu, pa smo uklonili podrast čime je napravljena zona uređenijeg dela uz šetalište i klupe - dodaje Nada Olajić.

Sezonsko dvogodišnje cveće, posađeno jesenas, uskoro će biti u punom cvatu, a cvetna leja između Velike terase i jezera, dodavanjem "prstena", biće dvostruko veća i bogatija. Popravljene su 242 klupe, postavljeno i 13 novih korpi za smeće, palićki park je ovog proleća dobio oko 700 metara nove žive ograde, a uskoro će i Galerija pod otvorenim nebom biti dopunjena novim skulpturama u drvetu.
Koliko gostiju svake godine za Prvi maj poseti Palić, najbolje mogu da procene upravo oni koji rade na njegovom održavanju i to, ni manje ni više, nego po količini smeća koja tu osvane narednog jutra, a neretko se meri u tonama. Nered u parku "dan posle", međutim, nešto je što se već podrazumeva i radnici ga spremno dočekuju.

V. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Zrenjaninski Dijamant i beogradski Frikom nove gazde Kikindskog mlina
Palić se priprema za prvomajski uranak - očekuju se mnogobrojni gosti
Opština zabranila primanje poklona
Legalizacija bespravne trgovine
 


     


FastCounter by LinkExchange