GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 17. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Čedomir Jovanović žestoko optužio ministra pravde i direktora BIA

Snajper i kreč argumenti Stojkovića i Bulatovića

Lider LDF tvrdi da je pisanje "mafijaške novine Kurir" uvod u obračun koji se sprovodi na pločnicima

BEOGRAD - Bivši potpredsednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović optužio je juče ministra pravde Zorana Stojkovića i direktora BIA Radeta Bulatovića, da stoje iza kampanje koja se vodi protiv njega i saboraca, s ciljem da se oni diskredituju kao svedoci u procesu za ubistvo Zorana Đinđića.

- Ako smatraju da raspolažu činjenicama i informacijama kojima mogu doprineti izmeni optužnice i da time na optuženičku klupu mogu da stave mene, a oslobode Legije, onda to treba da učine pred Specijalnim sudom. Ono što je pokrenuto protiv mene u mafijaškoj novini Kurir, zapravo je samo uvod u obračun koji se sprovodi na pločnicima, a ne pred institucijama - rekao je Jovanović, dodajući da Bulatović i Stojković, koje je on tužio za klevetu, ne žele na sud jer nemaju argumenata.

- NJihovi argumenti su snajper i kreč, a ne činjenice - ustvrdio je Jovanović tokom jučerašnjeg performansa Omladine liberalno- demokratske frakcije "Rade, Rade, šta ti Kuriri rade".

- Bulatoviću i Stojkoviću trebaće puno vitamina C, s obzirom na to kako im je ugrožen imunitet i kako se pozivaju na tu vrstu zaštite - rekao je lider LDF, optužujući direktora BIA i ministra pravde da su preuzeli odbranu optuženih u procesu za Đinđićevo ubistvo, u trenutku kada su usred njegovog svedočenja advokati napustili sudnicu.

Na pitanje da li će se odazvati pozivu Tužilaštva, ako ono pokrene istragu o transkriptima razgovora između njega i pokojnog Dušana Spasojevića Šiptara, koje objavljuje Kurir, Jovanović je rekao da je uvek raspoložen za to, ali i da od takve istrage neće biti ništa, baš kao ni u slučaju pritvorenog generala Milana Obradovića koji je u zatvoru mesec dana, a da niko od svedoka na koje se on pozvao nije saslušan.

Upitan da oceni zašto bi Kurir ili bilo koje druge novine izmišljale transkripte kad tužilaštvo i sud kad-tad moraju da utvrde istinu, Jovanović je odgovorio: "Zašto bih se ja bavio njima. Čak ni moj telefonski broj nisu mogli da navedu".

Kesić: Svako se pipa tamo gde ga boli

Što se Jovanovićevih optužbi na naš račun tiče, neka Čeda razmisli o svemu u čemu je učestvovao, ili nije učestvovao, jer će se to sve dokazati. On je više puta ponovio da smo mi mafijaška novina. Da mi podržavamo njegove stavove i životni put, bili bismo najdemokratskija novina - kaže Đoko Kesić, glavni urednik Kurira, tvrdeći da Radeta Bulatovića nikada u životu nije video, a Zorana Stojkovića jednom - i to protokolarno. Komentarišući Jovanovićevu optužbu da je kampanja pokrenuta u Kuriru samo uvod u obračune koji se sprovode na pločnicima, Kesić ističe da je njemu lično poslednje što želi bilo kome, pa i Jovanoviću, da mu se sudi na pločniku i smatra da je to vreme u Srbiji prošlo. On dodaje da ne shvata zašto jedan častan čovek poput Jovanovića, uopšte, ima strah od toga.
- Svako se pipa tamo gde ga boli. To je, po svemu sudeći, slučaj i sa Jovanovićem - kaže Kesić.

Stojković: Napadi iz straha od istine

Na gluposti ne možete odgovarati. Jovanović ima problem koji je bio vidan i u "Insajderu". Nisam imao veze sa zemunskim klanom, Surčincima i sličnim spodobama. U takvom društvu se nisam kretao, niti bih mogao da dam podatke o tome, a jasan strah i napad na mene govore samo o jednoj činjenici - da dolazi vreme kada će pravosudni organi početi da rade svoj posao, a onda će građani videti u kom brlogu su živeli, i ko je mogao da odlučuje o njihovim sudbinama, rekao je Zoran Stojković, ministar pravde Srbije povodom Jovanovićevih optužbi. On je dodao da "zaista ima mnogo posla da bi se bavio ovakvim optužbama" i da je to posao nadležnih organa.

I. S.

G. Đogić


vesti po rubrikama

^politika

Glas predstavlja Javno o svim tajnim službama u SCG (1)
Rukovodstvo DS-a poručilo da će glasati za nepoverenje vladi
Čedomir Jovanović žestoko optužio ministra pravde i direktora BIA
NATO obećao da se 17. mart nikada neće ponoviti
Popović: Biće sve u redu oko Pavkovića
Odozdo gledano: Nekultura i bezakonje
 


     


FastCounter by LinkExchange