GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 17. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Rukovodstvo DS-a poručilo da će glasati za nepoverenje vladi

Sada je prelomni trenutak za Srbiju

DS će glasati protiv vlade Vojislava Koštunice jer je to najbrži put za priključenje EU, ocenio Dušan Petrović, potpredsednik DS-a

BEOGRAD - Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora DS-a da se, posle pozitivne ocene Studije o izvodljivosti, Srbija nalazi u prelomnom trenutku i da će liderima demokratskih partija koje dele evropske vrednosti ponuditi potpisivanje evropske povelje o ujedinjenju oko zajedničkog cilja - priključenja Evropskoj uniji.

Kao glavni događaj između dve sednice GO DS-a, Tadić je označio to što je SCG dobila Studiju, naglašavajući da su sve vlade, nakon pada režima Slobodana Miloševića učinile značajan napor da se do toga dođe. Niko nema pravo da prisvaja zasluge, rekao je Tadić, dodajući da je ovaj proces započeo u vreme svog mandata premijer Zoran Đinđić.

- Podsećam da nam je bilo potrebno četiri godine da dobijemo pozitivnu ocenu, što je najduži period u odnosu na ostale zemlje - upozorio je Tadić. On je ukazao da zbog dobrobiti i napretka društva i države lideri i političke stranke moraju ponekad biti spremni i za donošenje onih političkih odluka za koje nemaju većinu i koje dovode u pitanje njihov status na rejting listama. Tadić je upozorio na tendenciju da se u Srbiji skriva istina o ratnim i drugim zločinima i nasiljima. Podsećajući da se herojima proglašavaju ljudi optuženi za ratne zločine pred Haškim tribunalom, on je rekao da niko nema pravo na to, pa ni onda kada se optuženi dobrovoljno predaju.

Ne sme se dešavati u jednom civilizovanom društvu da se tajno prisluškivani razgovori objavljuju u medijima, a mora se postaviti i pitanje kako oni izlaze iz institucija, istakao je Tadić dodajući da je DS protiv atmosfere koja sve dovodi u pitanje.

Tadić je rekao da će DS podržati raspravu o radu Vlade Srbije zbog sporog rešavanja mnogobrojnih problema u zemlji, a ne zbog toga što vlada sarađuje s Tribunalom.
Potpredsednik DS Dušan Petrović rekao je, tokom sednice GO DS, da će demokrate u Skupštini Srbije glasati protiv vlade Vojislava Koštunice.

- Kada na dnevni red Skupštine Srbije dođe pitanje poverenja vladi, Demokratska stranka će glasati protiv vlade Vojislava Koštunice jer je to najbrži put za priključenje Evropskoj uniji - ocenio je Petrović.

D. Đevori


vesti po rubrikama

^politika

Glas predstavlja Javno o svim tajnim službama u SCG (1)
Rukovodstvo DS-a poručilo da će glasati za nepoverenje vladi
Čedomir Jovanović žestoko optužio ministra pravde i direktora BIA
NATO obećao da se 17. mart nikada neće ponoviti
Popović: Biće sve u redu oko Pavkovića
Odozdo gledano: Nekultura i bezakonje
 


     


FastCounter by LinkExchange