GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 14. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Skupština grada u Novom Sadu ostaje bez opozicionih stranaka

Bojkot opozicije

Ministarstvo se dugo premišlja o žalbi na zakonitost odluka s prve i druge sednice, poručuje odbornik iz G17 plus

NOVI SAD - Odbornici DS-a, koalicije "Zajedno za Vojvodinu" i G17 plus neće prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine grada, potvrđeno je iz ovih stranaka. Gradska opozicija će, kako saznajemo, rad gradskog parlamenta bojkovati sve dok Ministarstvo za lokalnu samoupravu ne donese odluku o žalbi odborničke manjine na zakonitost odluka s prve i druge sednice gradskog parlamenta.

- Naša žalba dostavljena je Ministarstvu za lokalnu samoupravu pre četiri meseca, pa mislimo da su istekli svi razumni rokovi za donošenje odluke. Uostalom, praktično po istom osnovu, posle nas su se žalili i u Kuli, Bačkoj Palanci i još nekim mestima i svima njima je već odgovoreno. Ministarstvo već odavno raspolaže sa svim dokumentima koji su relevantni u ovom slučaju i nema nijednog razloga da se toliko "premišljaju". U takvoj situaciji, mi nećemo više učestvovati u radu gradskog parlamenta - kaže gradski odbornik iz redova G17 plus Aleksandar Radonjić.

Predstavnici opozicije u gradskom parlamentu danas će se zajednički obratiti javnosti i saopštiti da više neće da učestvuju u radu Skupštine grada. Očekuje se, takođe, da će gradska opozicija danas saopštiti i detalje nove žalbe koja će biti upućena Ministarstvu za lokalnu samoupravu, a u kojoj će osporiti neke postupke gradskog parlamenta i na poslednjoj sednici.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Skupština grada u Novom Sadu ostaje bez opozicionih stranaka
Kikindsko Staro jezero čeka "novo ruho"
Zrenjanin: Više zatvorenih nego otvorenih radnji
Novi Sad: Grejanje skuplje 40 odsto?
Počeo Sajam knjiga
 


     


FastCounter by LinkExchange