GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 13. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Talentovani studenti su ugrožena vrsta

BEOGRAD - Talenti su ugrožena vrsta u Srbiji i svako od nas se bar jednom našao u dilemi da li da ode iz zemlje ili ostane. Znanje je najvažniji resurs modernog doba i u njega svako mora da ulaže. Kod nas nema stručnog usavršavanja, računara i literature, ali naši najbolji studenti i dalje idu u korak s vršnjacima. Umesto podrške, naše društvo nas se odriče i jeftino prodaje. Da li smo potrebni ovom društvu? Ne trebaju nam reči pohvale već jasan odgovor! Mi volimo svoju zemlju i želimo da ostanemo i radimo u njoj! - rekla je juče Anđelka Zečević, predstavnik organizacije "Najbolji studenti Srbije".

Centar za brigu o deci, Ministarstvo prosvete i sporta i Savez za školski sport i olimpijsko obrazovanje Srbije započeli su akciju "Stipendije za najtalentovanije studente Srbije".
- Hoćemo najboljim studentima koji imaju prosek iznad 9,5 da obezbedimo bolje uslove i sprečimo ih da odu iz zemlje. Ne tražimo novac već od države saglasnost da se postave bilbordi u svim gradovima u Srbiji, a novac od njih će se koristiti za finansiranje najboljih studenata - rekao je Boris Stajkovac, predsednik UO Centra za brigu o deci.

Već je obezbeđen novac za postavljanje 20 bilborda, a upućen je poziv svim kompanijama i ljudima dobre volje da pomognu studentima.
Centar za brigu o deci i Ministarstvo prosvete i sporta pokrenuli su i akciju "Košarkaške table i rukometni i fudbalski golovi za sve škole u Srbiji".
Cilj ove akcije jeste da se školska dvorišta, umesto arene za borbu, pretvore u sportska borilišta.

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Moćni vlasnici lobiraju političare
Cementna prašina zdrava za narod?
Sudije i sindikat pravosuđa nisu oduševljeni predloženim povećanjem taksi
Ko je sve pomogao "drugu nemačku okupaciju"
Milorad Mirčić: Vlasti odgovara bezakonje
Talentovani studenti su ugrožena vrsta
Analiza namirnica za četiri minuta
 


     


FastCounter by LinkExchange