GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 11. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Petar Kostov iz Kaluđerice sumnja da je šofer koji je udario njegovu ćerku povlašćen

Vozač ministra zaštićen u sudu

Dževid Fazlijoski prošao kroz "crveno", nabacio Anitu (19) na haubu i nastavio da vozi još 43 metra. Potom se naglo vratio u rikverc, zbacio je na asfalt, zaobišao i pobegao. Predao se posle 45 minuta, a njegov pretpostavljeni, ministar Slobodan Lalović, tada je izjavio da je dobio otkaz

BEOGRAD - Istraga protiv Dževida Fazlijoskog (47) iz Zemuna, bivšeg vozača ministra za rad Slobodana Lalovića, koji je na pešačkom prelazu oborio moju ćerku Anitu (19) i pobegao sa mesta nesreće, godinu dana tapka u mestu - tvrdi za Glas Petar Kostov iz Kaluđerice, otac teško povređene devojke.

Saobraćajna nesreća se dogodila 21. maja 2004. godine, oko 23.55 sati, na pešačkom prelazu između Kalemegdana i Knez Mihailove ulice u Beogradu. Prema belešci policije, Fazlijoski je kolima "pežo 406", BG 409-613, prošao kroz "crveno" i naleteo na Anitu dok je prelazila na "zeleno" svetlo. Od siline udara, Aniti je polomljena baza lobanje, desna potkolenica i desna šaka, usled čega je bila 19 dana u komi. Vozač je posle nesreće pobegao, ali se posle 45 minuta ipak prijavio policiji. Alkotestom je utvrđeno da je imao 0,18 promila alkohola u krvi.

Fazlijoski priznaje krivicu

Dževid Fazlijoski je u izjavi za Glas rekao da ne zna u kojoj je fazi postupak. Na pitanje zašto je prošao kroz "crveno" i da li je kao vozač Vlade Srbije imao privilegiju da se ne pridržava saobraćajnih propisa, kratko je rekao:
- Niko nema tu privilegiju. Sve se odigralo spletom nesrećnih okolnosti.

Slučaj je prvi put pomenut u javnosti kada je Tomislav Nikolić, šeš poslaničke grupe SRS za skupštinskom govornicom pitao ministra Lalovića da li je bio u kolima u vreme nesreće. Lalović je odgovorio: "Vozač je zakačio jednu devojku na, ili oko pešačkog prelaza. Naravno da nisam bio u kolima, bilo je kasno, a vozač je dobio otkaz. Ministarstvo je dosta pomoglo da se devojka oporavi".

Očevidac nesreće izjavio je policiji da je "pežo" išao velikom brzinom i oborio pešaka dok je imao zeleno svetlo.
- Anita je pre nesreće sa društvom proslavljala završetak srednje ekonomske škole. Njeni drugovi su rekli da je krenula preko ulice da pozove taksi, dok su je ostali čekali na trotoaru. Posle udarca je nabačena na haubu, a vozač je nastavio da vozi još 43 metra. Potom se naglo vratio u rikverc, zbacio je na asfalt, zaobišao i pobegao - tvrdi otac.

Prema njegovim rečima, Anitin život se posle toga pretvorio u košmar.
- Sumnjam da neko zataškava slučaj u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, jer za proteklih godinu dana istraga nije okončana. Anita u nozi ima metalne fiksatore, a tek odskora, uz pomoć štaka, uspeva da napravi po nekoliko koraka. Pri naglim pokretima ima nesvestice i mučninu, a zbog bolova nije u stanju da uči i spremi maturski ispit. Uprkos tome iz škole su je obavestili da neće dobiti diplomu ukoliko se ne pojavi na ispitu- ogorčen je otac.

Punomoćnik porodice Kostov, advokat Miroslav Todorović, tvrdi da nema prepreka za okončanje istrage, jer su svedoci dostupni, a Anita može da bude saslušana kod kuće.
- Sud mora prioritetno da rešava ovakve slučajeve, jer u suprotnom ostaje sumnja da je okrivljeni zaštićen kao bivši vozač ministra. Sud odugovlačenjem samo kumuje nesreći devojke, koja će ostati doživotni invalid- upozorava advokat Todorović.

S. Dž.S.


vesti po rubrikama

^hronika

Vozač ministra zaštićen u sudu
Brat ubijenog Slavka Ćuruvije ogorčen arogancijom političara
Tekstopisac proglašen piratom
Oprošteno veselje lažnim dolarima
Čedomir Jovanović svedok u procesu za ubistvo Đinđića
Danas presuda Holanđaninu
 


     


FastCounter by LinkExchange