GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 10. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Boričić na čelu SAS

Predsednik Sportske asocijacije Srbije (SAS) u narednom četvorogodišnjem periodu biće predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Crne Gore Aleksandar Boričić, odlučeno je juče na izbornoj Skupštini SAS. Prema odluci delegata Skupštine SAS ,članovi Predsedništva su, pored Boričića, Nenad Manojlović, Zvezdan Terzić, Nenad Golijanin, Božidar Đurković, Slobodan Babić, Uroš Marović, Slobodan Đurić, Dragoslav Božović, Milan Obućina, Ivan Todorov, Nebojša Jevremović i Milan Spasojević.

Za generalnog sekretara novoformirane sportske asocijacije izabran je veslač Đorđe Višacki, dok će u Nadzornom odboru raditi Miloš Marinković, Miroslav Ristić i Bogomir Stojančev.

Članovi Stručnog saveta su Nenad Manojlović, Milivoje Dopsaj, Srećko Jovanović, Nenad Dikić, Mile Tomić, Goran Nešić, Veselin Vuković, Dragoslav Ražnjatović i Dano Panić.
Na izbornoj Skupštini SAS usvojen je i Pravilnik o radu Skupštine, a predstavnicima 27 republičkih sportskih saveza koji su nedavno osnovali Asocijaciju juče je priključeno još 15 granskih saveza.

Predsednik SAS Aleksandar Boričić ponovio je posle izbora da je osnovni cilj Asocijacije poboljšanje statusa našeg sporta, naglasivši da će ona biti otvorena za saradnju sa svim savezima i sportskim organizacijama koje zadovoljavaju uslove Statuta SAS.

- Velika je obaveza pred nama, ali ćemo pokušati da zajedničkim snagama doprinesemo rešavanju stvari od vitalnog značaja za naš sport. Naši predstavnici moraju da učestvuju u pripremi zakonske regulative kako bi budžet bio veći, Zakon o sportu što pre donet i formirano zasebno ministarstvo sporta - rekao je Boričić.

On je dodao da je neophodno i iznaći rešenje da klubovima na lokalnom nivou bude bolje i da od opštinskih saveza do nacionalnog olimpijskog komiteta sve funkcioniše prema utvrđenom planu i zakonu.
- Nadam se da je ovo dobar početak i da će ova Asocijacija raditi samo za dobrobit našeg nacionalnog sporta - zaključio je Boričić.

Tanjug


vesti po rubrikama

^sport

Real i Barselona ukrštaju koplja u Madridu
Marko Pantelić na koti 18
Odita ekspres čuva prednost
Mančester pao u Noriču
Sakramento Kingsi, ipak, uspešno završavaju ligaški deo NBA sezone
Bosman: Šta bi Čelzi i Real da nije bilo mene?
Lukajić: Sramota me je!
Refleks možda džaba krečio Cibonu
Zvezda mogla i sa manje truda
Boričić na čelu SAS
Ibrahimović spasao Juve
Kuranji samleo Šalke
Srbi sačuvali ULEB kup
Budućnost vodi u finalu plej-ofa
 


     


FastCounter by LinkExchange