GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 10. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zoran Janković, predsednik uprave "Merkatora"

Ne odustajemo od "Ce marketa"

Zarobljeno nam je 20 miliona evra za garancije

Zoran Janković, predsednik uprave "Merkatora", izjavio je da ova slovenačka kompanija nije odustala od "Ce marketa". - Išao sam da razgovaram sa Komisijom za hartije od vrednosti i rekli su mi da se čeka ročište po tužbi o zabrani trgovanja akcijama "Ce marketa", zakazanog za 25. maj. To je njihovo tumačenje, a neki advokati tvrde da se na to ne mora čekati.

I dalje smo zainteresovani za kupovinu ovog preduzeća i čekaćemo još dva meseca jer nam to ne znači ništa - rekao je Janković koga smo zatekli u petak uveče na gala proslavi 15 godina postojanja firme Miodraga Kostića MK "Komerc". Janković je dodao da im je u garancijama koje je "Merkator" priložio kada je konkurisao za kupovinu "Ce marketa" "zarobljeno" 20 miliona evra.

Odjednom se iz mnogobrojne grupe Kostićevih gostiju, među kojima je bio i Dragan Tomić, direktor "Simpa", Milan Beko, bivši ministar i sadašnji konsultant Balkana u "Knjazu Milošu" (Beko je najduže ćaskao sa Milkom Štimcom i Vidom Uzelac) Bogoljub Karić, bivši ambasador Amerike Vilijem Montgomeri i više direktora najvećih srpskih firmi, izdvojio Slobodan Radulović, direktor "Ce Marketa".

Na poziv Jankovića da priđe bliže i na pitanje novinara da li će "Merkator" uspeti da kupi "Ce market", Radulović je odgovorio: "Ima čovek pravo da radi šta hoće, ovo je slobodna demokratska i pravna država. NJegovo je da radi što misli da treba." Na to je Karić dodao da bi između "Merkatora" i "Ce marketa" najbolje bilo strateško partnerstvo, a Janković je izjavio da je saradnja moguća na različite načine kako bi se stvorile dve dobre robne marke.

S. J.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Centralni registar "overio" akcije "Ce marketa" nakon pola godine
Zoran Janković, predsednik uprave "Merkatora": Ne odustajemo od "Ce marketa"
"Monusu" dozvola za proizvodnju
Pretresli auto-pijacu u Bubanj potoku
Inženjeri JATa nastavili štrajk
 


     


FastCounter by LinkExchange