GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 5. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Ljubiša Živadinović, advokat bivšeg načelnika Generalštaba

Pavković Hag shvata lično

BEOGRAD - Od trojice generala, čiji je odlazak iz Srbije u Hag uslov za Studiju o izvodljivosti, na slobodi se trenutno nalazi samo još Nebojša Pavković. Posle jučerašnjeg izručenja generala Sretena Lukića, Pavkovićev advokat Ljubiša Živadinović rekao je za Glas da to neće uticati na stav njegovog klijenta iako, kako kaže, on ne zna gde se Pavković nalazi i ne kontaktira s njim.

- Nismo se čuli od prošle nedelje. Kontakt je praktično prekinut da ne bismo dovodili jedan drugoga u neprijatnu situaciju - rekao je Živadinović. On je naglasio da do 11. aprila ne može da pripremi odbranu, a nespreman neće da ide pred Haški tribunal. Živadinović je još ranije navodio da Pavkovićev odlazak u Hag zavisi od spremnosti odbrane.

- Raspoloženje kod Pavkovića postoji, ali on to doživljava kao lični obračun između njega i Tribunala, iako je svestan da to dodiruje i državu. Zahtevao je da dobro pripremim odbranu i valjano odgovorim na optužnicu. To ne može da se uradi za nekoliko meseci. Haški sud je dugo pripremao optužnicu, pa i mi zaslužujemo bar pola godine - rekao je Živadinović.

On je demantovao navode medija da je Pavkovićeva ćerka putovala ovih dana u Crnu Goru zbog prodaje porodične kuće.
- Sa Marijom Pavković se viđam skoro svakog dana i, koliko znam, nije napuštala Beograd. Ta kuća u Kotoru o kojoj je reč pripada poslednjem Pavkovićevom tastu. Ne znam da li je on prodao, ali sam siguran da Marija nije - naglašava Živadinović, koji očekuje da ovih dana Vrhovni sud Srbije donese odluku o žalbi na presudu u vezi s naredbom o pritvaranju Pavkovića.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić ponovio je juče da nadležni traže Pavkovića. "Najbolje je da se preda, a ako se ne preda, mora se striktno primeniti zakon", rekao je Ljajić.

D. Đ.


vesti po rubrikama

^politika

Oliver Ivanović, nosilac Srpske liste za Kosovo i Metohiju, za Glas
Lazarević sarađuje s Haškim tribunalom
U centralnoj Srbiji živi više od 200.000 raseljenih sa Kosmeta
Pavković Hag shvata lično
Čanak: Nisam ja, SRS preti Maji Gojković
Korać: BIA me prisluškuje
Tadić s Putinovim izaslanikom
Pragmatično: Vožnja s narodom
 


     


FastCounter by LinkExchange