GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 3. 4. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Drašković: Dosijea

se moraju otvoriti

BEOGRAD - Bez donošenja zakona o otvaranju tajnih dosijea i bez reforme službi državne bezbednosti, neće biti stavljen potpis na Studiju o izvodljivosti, niti može biti reči o pridruživanju EU - izjavio je juče lider SPO-a Vuk Drašković.

On je izrazio nadu da će vlada i proevropske snage u srpskom parlamentu ipak shvatiti da je zakon o otvaranju dosijea neophodan i da će se ipak naći u raspravi u parlamentu, kako bi se njegovim usvajanjem napravio diskontinuitet u radu tajnih službi, raskinulo s režima u proteklih 60 godina, i kako bi se rasvetlili svi zločini koje su službe državne bezbednosti počinile nad građanima.

- Okosnica zakona koji je predložio SPO jeste da se razotkriju oni koji su građane Srbije smatrali državnim neprijateljima, i komentari da će donošenjem zakona o otvaranju dosijea služba DB ostati bez doušničke mreže, koja je u najvećem broju slučajeva bila zločinačka, dovoljan su komentar sam po sebi- izjavio je Drašković i dodao da Vlada Srbije nije mogla da povuče zakon iz procedure, s obzirom da ga nije ona predložila, već SPO.

- Znam da su te službe sada u panici, da se javno govori kako će oni sami doneti zakon. E, to neće moći - izjavio je Drašković i naveo kako službe bezbednosti moraju biti pod kontrolom javnosti i parlamenta, a dosijea u vlasništvu i na raspolaganju samih građana.

M. D.


vesti po rubrikama

^politika

Bojan Pajtić: Pokrajini treba više nadležnosti
Kragujevački SPO se opredelio za Veroljuba Stevanovića
Drašković: Dosijea se moraju otvoriti
Beograd: Skup podrške Pavkoviću
Amerika i EU ključni za status Kosova
Bujanovac: Jonuz Musliu šokirao pristalice
Odozdo gledano: Liberali, adio!
Gde su, šta rade: Milan Veruović
Da se ne zaboravi: Skupili se džabalebaroši
 


     


FastCounter by LinkExchange