[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 28. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Aleksandar Trifunović posle sjajne partije crveno-belih protiv Bosne

Trči, Zvezdo, trči

Kada igraju čvrstu odbranu i kada mnogo trče, moji momci nisu autsajderi ko god da nam je protivnik

Osim što su platili manji PDV, rukovodioci Crvene zvezde imali su, izgleda, još jednu korist od toga što su kaznili prvotimce oduzimanjem cele plate zbog poraza od Heliosa.
Nikada crveno-beli u ovoj sezoni nisu delovalo tako moćno, kao u subotu protiv Bosne. Iz igre su šutirali sa 73 odsto uspešnosti (30-41), trčali su po terenu kao da su maratonci, odbranu igrali kao da čuvaju neki samurajski kodeks a ne koš... Da li onda može da se zaključi da je novčana kazna iz raja izašla?

- Mi smo u prethodnom kolu izgubili od Zagreba, a to je bilo posle kazne, tako da ne bih rekao da je kažnjavanje uticalo na igrače - negira Aleksandar Trifunović, trener Crvene zvezde, popularnu čaršijsku teoriju da je njegove igrače "probudila" upravo sankcija. - Momci su se trudili protiv Bosne, ispoštovali su sve što smo se dogovorili tako da smo pobedili i ponovo smo gospodari svoje sudbine. Kada igramo dobru, agresivnu odbranu i kada mnogo trčimo, onda nikako ne možemo da budemo autsajderi, ko god da nam je protivnik. Naš tim nema neke iskusne igrače, koji su bili nosioci igre u klubovima, pa onda moramo da igramo čvrstu odbranu i mnogo trčimo da bismo pobeđivali.

Danas je žreb za Super ligu, koja će početi u prvoj polovini aprila. Da li sjajna igra protiv Bosne nagoveštava da su u Zvezdi tempirali formu za ovo takmičenje?
- Naše ambicije su da stignemo u Super ligu što dalje možemo. Samo ime Crvene zvezde nosi određene obaveze. Ali, još ne znamo sa kojim ćemo sastavom ući u Super ligu, s obzirom na to da je nepoznato koliko će dugo odsustvovati Goran Jeretin. U svakom slučaju, ima pet-šest timova koji ravnopravno konkurišu za titulu - zaključuje Trifunović.

Jelisijević odlazi, Vizneski se ne vraća

Nemanja ima svoje razloge zbog kojih je zatražio da promeni klub - kaže Trifunović o zahtevu Jelisijevića da raskine ugovor sa crveno-belim. - Ja nemam primedbe na njegov rad i ponašanje, ali on je nezadovoljan minutažom i normalno je da mu izlazim u susret. Rekao sam mu da može da ide ako nađe odgovarajući klub i to je to.
A šta se dešava sa Endruom Vizneskim, koji je otišao u SAD?
- Vizneski je u Americi, ništa se ne dešava.
Da li će da se vrati?
- Kako sada stoje stvari, neće.
Zašto?
- To morate njega da pitate.


M. Z.


vesti po rubrikama

^sport

17:10h

Stanković: Gde mi udarimo, tu više trava ne raste

17:15h

Dragan Okuka: Čvrsta sredina sve rešava

17:25h

Aragonjes najavio za duel sa SCG istu postavu kao protiv Kine

17:35h

Babović: Nemamo kompleks Zvezde

17:50h

Aleksandar Trifunović: Trči, Zvezdo, trči

18:00h

NBA: Vodio bi Peđa, ali koga?!

18:15h

Neuspeh plavih stonotenisera u Danskoj

18:30h

Olivera spremna za Bostonski maraton

18:40h

Uprava za sport registrovala SAS

18:55h

Tajm aut: Ne ljuti se, Siniša
   


     


FastCounter by LinkExchange