[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 28. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Makedonci juče ponovo, posle dve nedelje, izašli na birališta

Drugi krug prošao uz incidente

SKOPLJE - U drugom krugu lokalnih izbora, koji su juče održani u Skoplju i 57 drugih opština u Makedoniji, zabeleženo je više incidenata na glasačkim mestima gde su lomljene kutije za glasanje, a bilo je i kutija punih glasačkih listića, saopštila je građanska asocijacija MOST, koja prati izbore.

I portparol Državne izborne komisije Zoran Tanevski potvrdio je da je na više biračkih mesta povređen izborni proces i da je zbog toga zatvoreno po jedno biračko mesto u Prilepu i Lipkovu, ali nije precizirao o kakvim je problemima reč.

Tanevski je saopštio da je do 10 sati na birališta izašlo 6,28 odsto upisanih u biračke spiskove. Prema njegovim rečima, najveći odaziv glasača zabeležen je u opštini Pehčevo - 18,27 odsto, a najmanja u Strugi - 2,04 odsto.

Albanska koalicija, koju čine Demokratska partija Albanaca i Partija za demokratski prosperitet, pozvala je svoje članove i simpatizere da bojkotuju drugi krug izbora. U prvom krugu izbora, održanom pre dve nedelje, direktno je izabrano 18 gradonačelnika. Za preostala mesta juče se borilo oko 150 kandidata glavnih rivalskih koalicija i grupa građana.

Prema makedonskom zakonodavstvu, Državna izborna komisija dužna je da konačne rezultate objavi u roku od tri dana po zatvaranju biračkih mesta. Drugi krug izbora prate 4.083 domaća i 228 inostranih posmatrača.

Srna


vesti po rubrikama

^balkan

17:01h

Makedonija: Drugi krug izbora prošao uz incidente

17:09h

Bukejlović: Neki bi da umanje stradanje Srba

17:17h

Plakati sa likom Gotovine po Puli
   


     


FastCounter by LinkExchange