[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 22. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Odbornici raspravljaju o "Jugoremediji"

ZRENJANIN - O 142 otpuštena radnika Fabrike lekova "Jugoremedija" u utorak, 29. marta, raspravljaće odbornici zrenjaninskog lokalnog parlamenta, pošto je predsednik SO Zrenjanin Darko Nišavić za taj dan sazvao vanrednu sednicu. Zahtev za zakazivanje sednice uputilo je 25 odbornika SRS-a i SPS-a, podsećajući da je Republička inspekcija rada donela odluku da se bivši radnici vrate na posao.

Socijalisti i radikali su i na prošloj sednici SO Zrenjanin tražili da se raspravlja o ovom problemu, no većinom odborničkih glasova taj predlog je odbijen. U materijalu za sednicu dostavljena je i krivična prijava koju je Savez samostalnih sindikata Vojvodine podneo protiv v. d. generalnog direktora "Jugoremedije" Jovice Stefanovića Ninija i njegovog zamenika Zlatka Markovića, zbog sumnje da su povredili prava iz radnog odnosa, baš kada je u pitanju uručivanje otkaza ugovora o radu.

Iz "Jugoremedije" je nezvanično saopšteno da je zrenjaninska farmaceutska kuća nezadovoljna odnosom lokalne samouprave prema njoj, jer se u nekoliko navrata svrstavala na stranu otpuštenih radnika, što su opštinski zvaničnici demantovali. U međuvremenu je Opštinski sud u Zrenjaninu doneo rešenje kojim je generalni štrajk organizovan lane u "Jugoremediji" proglašen nelegalnim, čime su i odluke o uručivanju otkaza ugovora o radu "stekle potpuni legitimitet i legalitet" (kako se kaže u saopštenju ovdašnje farmaceutske industrije).

K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

17:04h

Novi Sad: Dom zdravlja i dalje ima dva direktora

17:12h

Zrenjanin: Odbornici raspravljaju o "Jugoremediji"

17:19h

Novi Sad: Veliko sređivanje bašta

17:27h

Zrenjanin: Redovi za "vazdušarinu"

17:34h

Inđija: Izmenjena setvena struktura

17:42h

Poplavljeni obori u Sečnju
   


     


FastCounter by LinkExchange