[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 22. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zagrebački mediji u izveštajima sa "rizične" utakmice Partizan - Cibona ističu sjajnu organizaciju

Hrvate usrećilo

"rađanje" miša

Ocenjujući da bi "premijer Koštunica izvukao Vuksanoviću fotelju ispod stražnjice da je nešto krenulo po zlu", Večernji list napominje da "militantni navijači nisu dirali nikoga, dok su žandari i policajci demonstrirali kako se savršeno obezbeđuje utakmica najvišeg rizika"

S olakšanjem mogu potvrditi da su se oko Beograda proteklih dana tresla brda, a da se u nedelju rodio miš - piše novinar zagrebačkog Večernjeg lista, koji je pratio Cibonu na gostovanju Partizanu u 26. kolu Jadranske lige, u tekstu pod naslovom "Pendreci umirili zabrinute vukove".

- I to ponajviše zahvaljujući srpskoj policiji - nastavlja Večernji list. - U zloslutnom "Pioniru" Hrvatima se, osim uobičajenih salvi šovinističkih uvreda, ništa loše nije dogodilo. Verovatno ne zato što su se Partizanovi navijači, takozvani "grobari", preko noći kultivisali. Već zbog pretnji ozbiljnim "degenečenjem". Uostalom, ko se ne bi bojao 600 policajaca u odorama i nepoznatog, ali velikog broja onih u civilu opremljenih fotokamerama.

Ocenjujući da bi "premijer Koštunica srpskom ministru prosvete i sporta Slobodanu Vuksanoviću izvukao fotelju ispod stražnjice da je nešto krenulo po zlu", hrvatski izveštač napominje da "militantni navijači nisu dirali nikoga, dok su žandari i policajci demonstrirali kako se savršeno obezbeđuje utakmica najvišeg rizika"...
- Posle utakmice, Partizanovi zvaničnici i policijski šefovi stajali su ponosnije nego kip Beogradskog pobednika na Kalemegdanu - podvlači novinar koga su, kako piše, kolege iz redakcije, prilikom polaska iz Zagreba, "u šali ispratili s raznoraznim oproštajnim komentarima".

Na kraju izveštaja, novinar napominje da su njega i ostatak zagrebačke "sedme sile" u beogradskom restoranu "Ke pasa" tamošnji konobari napali Karađorđevim šniclima i vešalicama...

Vjesnik, takođe dnevni list iz hrvatske prestonice, u tekstu naslovljenom "Partizan dobar domaćin, Cibona još bolji gost", donosi sledeću ocenu:
- U dvoboju koji se napeto iščekivao cele nedelje, najvažnije je ipak da nije bilo nikakvih incidenata.

Partizan: Hvala svima

Košarkaški klub Partizan Pivara MB izražava zahvalnost svima koji su pomogli u organizaciji utakmice 26. kola Gudjir lige u kojoj je naš šampion u nedelju pobedio zagrebačku Cibonu VIP - piše u jučerašnjem saopštenju kluba iz Humske.
- Sa velikim zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je u dvorani "Pionir" atmosfera bila sportska i da su postojali svi uslovi za regularno odigravanje utakmice. KK Partizan Pivara MB još jednom je pokazao kako se organizuju velike sportske manifestacije. Posebnu zahvalnost dugujemo našim navijačima koji su ispoštovali sve dogovore sa klubom postignute u pripremi meča i dokazali da su najbolja košarkaška publika na ovim prostorima. Zahvalnost izražavamo i Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, koje je na izuzetno profesionalan i uspešan način obezbeđivalo gostujući tim i samu utakmicu - zaključuje Partizan.

Al Kapone preko zastave

Večernji list konstatuje da je sa tribina "Pionira" izostala čak i uobičajena koreografija:
- Pedantni domaćini nisu dopustili čak ni transparente političkog sadržaja, pa je tako odjednom nestala obešena slika četničkog vođe Draže Mihailovića. A zastavu s četiri "S" delom su prekrili slikom Ala Kaponea - piše hrvatski izveštač.
Pojašnjenja radi, pomenuta slika Draže Mihajlovića nije skinuta za vreme utakmice, kako se može razumeti na osnovu teksta u Večernjem listu, već je izveštač pravio poređenje sa ranijim gostovanjima hrvatskih klubova u Beogradu.


vesti po rubrikama

^sport

17:50h

Zagrebački mediji u izveštajima sa "rizične" utakmice ističu sjajnu organizaciju

18:00h

Predrag Mijatović u razgovoru za dnevni list AS uplašio Špance

18:05h

Milivoje Ćirković pregledan na VMA uoči duela sa Španijom

18:15h

Hemofarm danas (20) dočekuje Makedonikos u polufinalu ULEB Kupa

18:30h

NBA: Lebron s rekordom ali bez trijumfa

18:45h

Za Šumija više ni brat ne navija

18:55h

Orgije dinamovaca sa Nives i Janicom

19:10h

Tajm aut: Raul del Ponte
22:45h Dejan Stanković povređen
   


     


FastCounter by LinkExchange