[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 22. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pripremaju se otkazi za štrajkače

BEOGRAD - Svi radnici Jata koji štrajkuju, danas će dobiti otkaze ukoliko se ne pojave na svojim radnim mestima, saznaje agencija Beta u Vladi Srbije.

Prema avio-mehaničarima i avio-inženjerima koji su do sada štrajkovali, a koji dođu na posao, neće biti preduzete nikakve kaznene mere. Vlada Srbije će na sednici u četvrtak raspravljati o dešavanjima o Jatu i gotovo je izvesno da će Uredba o restrukturiranju tog javnog preduzeća biti izmenjena.

Red letenja

Kompanija "Jat Ervejz" saopštila je red letenja do 26. marta i najavila da će se od danas pridržavati standardnog reda letenja, ali u "drastično smanjenom obimu".
U saopštenju iz Jatovog Medija centra navodi se da će se na određenim linijama poštovati vremena dolazaka i odlazaka i da će se karte za te destinacije naći u prodaji. Avioni te kompanije danas će iz Beograda leteti za Pariz u 8.10, za Moskvu u 8.25, za London u 10.40, za Frankfurt u 12.00 i za Kopenhagen u 17.30 sati. Dodaje se da od 27. marta ta kompanija počinje redovni letnji red letenja.

Prema toj Uredbi, u maju je trebalo da se iz Jata kao posebno preduzeće izdvoji tehnika, a u četvrtak će to najverovatnije biti promenjeno tako što bi se, radi bržeg restrukturiranja, tehnika odmah izdvojila. U posebna preduzeća izdvojili bi se i hoteli, apartmani na Kopaoniku i ketering, dok će u sastavu Jata ostati Pilotska akademija, Radio Jat i privredna avijacija.

Inspekcija rada je utvrdila da je štrajk avio-mehaničara i avio-inženjera bio nezakonit, jer je zakonom predviđeno da se štrajk najavi 10 dana u napred i da u toku njega mora biti poštovan minimum rada, što u ovom slučaju nije ispunjeno. Avio-mehaničari Jata počeli su štrajk 17. marta nezadovoljni materijalnim stanjem i statusom u kompaniji, zbog čega su prizemljeni svi avioni te državne avio-kompanije, a avio-saobraćaj se obavlja delimično iznajmljenim letelicama.

Avio-inženjeri "Jat ervejza" štrajkuju od danas, zahtevajući od vršioca dužnosti generalnog direktora Nebojše Starčevića da sprovede mere Vlade Srbije i smeni kompletno poslovodstvo koje je odgovorno za krizu u toj avio-kompaniji.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:01h

Štrajku avio-mehaničara u nacionalnoj kompaniji pridružili se i avio-inženjeri

17:09h

Obećanje ministra Dinkića o padu bankarskih kamata neostvarivo

17:17h

Zbog žalbe odložena izgradnja kargo-centra na Aerodromu "Beograd"

17:24h

Predložene izmene ekonomskih zakona na udaru poslanika

17:32h

Evropska unija obezbedila poklon: Za čistiji vazduh 31 milion evra

17:40h

Konkurs za rekonstrukciju poletno-sletne staze: Sletanje i po magli

17:44h

Izrael ulože u Srbiju milijardu dolara

17:51h

Ne menja se Uredba o podsticaju izvoza

17:59h

Prosečna februarska neto zarada 15.295 dinara

18:07h

HVB banka: Srednjoročni potrošački krediti

18:14h

Prodaja osiguranja samo uz licencu

18:21h

Dimitrijević najavio: Novi zakon o trgovini u oktobru

22:51h

Pripremaju se otkazi za štrajkače
   


     


FastCounter by LinkExchange