[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 18. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Vlada poziva na predaju do kraja marta

BEOGRAD - Ministri finansija Mlađan Dinkić i prosvete i sporta Slobodan Vuksanović pozvali su juče generale Sretena Lukića i Nebojšu Pavkovića da do kraja marta dobrovoljno otputuju u Haški tribunal.

"Prema informacijama koje imamo, Evropska unija je spremna da nam između 12. i 15. aprila da pozitivnu ocenu Studije o izvodljivosti. To znači da svi optuženi treba da budu u Hagu do kraja marta, a mi ih molimo da to učine dobrovoljno", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.

On je rekao da je iz budžetskih rezervi izdvojeno 40 miliona dinara za pomoć porodicama optuženih pred Sudom, ali da Ministarstvo finansija nije dobilo nijedan nalog za isplatu po tom osnovu. Vlada je dala garancije Tribunalu za puštanje na slobodu do početka suđenja Draga Nikolića, bivšeg načelnika bezbednosti u Zvorničkoj brigadi Vojske RS.

Hapšenje neće ugroziti vladu

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je sinoć da Vlada Srbije neće pasti u slučaju hapšenja generala Sretena Lukića i Nebojše Pavkovića.
"Vlada će sasvim sigurno da opstane", naglasio je Labus u intervjuu Televiziji Studio B, odgovarajući na pitanje šta će biti ako SPS-om, zbog hapšenja generala, povuče podršku vladi.
Labus je, takođe, izjavio da je "Brisel uveren da smo mi sve uradili da utvrdimo da li je general Ratko Mladić u našoj zemlji ili nije". "Po svim evidencijama nije, nema nikakvih naznaka da je on u zemlji. Ili se dobro krije pa niko ne može da ga nađe", rekao je Labus i dodao da su "neki drugi generali ovde" i "tu stvar treba što pre da završimo".

Drago Nikolić stigao u Haški tribunal

HAG - Član Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Zoran Lončar izjavio je da su predstavnici Sekretarijata Haškog suda u 16.30 primili bivšeg načelnika bezbednosti Zvorničke brigade Vojske RS Draga Nikolića, koji je juče dobrovoljno otputovao u Hag.
"Ovo je deveta dobrovoljna predaja iz Srbije u poslednjih nekoliko meseci. Time je našoj zemlji omogućeno da ostvari vidan napredak u procesu saradnje s Haškim tribunalom", izjavio je Lončar, koji je u ime Vlade Srbije otpratio Nikolića.


J. J.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Političari se često koriste i praznim obećanjima da bi došli ili opstali na vlasti

17:25h

Nebojša Čović: Status Kosmeta može da reši EU

17:30h

Tadić: Kad Koštunica ode, Srbija može da napreduje

17:40h

Dva odbora Srpskog pokreta obnove u Kragujevcu

17:50h

Istraživanje agencije "Faktor plus": Najviše birača SRS

18:05h

Mićo Stanišić: Nisam kriv i braniću se sam

18:10h

Drago Nikolić otišao za Hag

18:20h

1 pitanje - 3 odgovora... Da li lažete i kada ste poslednji put nekoga slagali?

23:15h

Koštunica: Martovsko nasilje nije bilo spontano

23:30h

Vlada poziva generale na predaju do kraja marta

23:40h

Tadić danas u radnoj poseti Sloveniji

23:50h

U Skupštinu stigla inicijativa za smenu Markovića
   


     


FastCounter by LinkExchange