[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 11. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gotovina počasni građanin Zagreba?

ZAGREB - Hrvatska desničarska stranka Hrvatski pravaši predložiće zagrebačkoj skupštini imenovanje Ante Gotovine za počasnog građanina Zagreba, piše riječki Novi list, a prenosi Tanjug.

Šef te stranke Dražen Keleminec smatra da će sve stranke koje Hrvatsku guraju u EU nestati za koju godinu, pa će njegov predlog jednog dana sigurno naići na odobravanje i da će, ako Gotovina bude izručen Hagu, u Hrvatskoj doći do velikih demonstracija. Kad je reč o pregovorima Hrvatska-EU, Zagreb bi od nedelje ipak mogao da počne planirane pregovore o pridruživanju EU i bez izručenja Gotovine.

S druge strane, nemački mediji spekulišu da za to nema šanse jer diplomate u EU smatraju da je "situacija po Hrvatsku veoma loša". U međuvremenu, izvestilac Evropskog parlamenta Hanes Svoboda izjavio je da haški tužilac Karla del Ponte mora da dokaže svoje kritike na račun nesaradnje Zagreba s Hagom. U Hrvatskoj je pokrenuta i inicijativa za izmenu i dopunu Zakona o tajnim službama kako bi se povećala efikasnost rešavanja slučaja Gotovina.

Tamošnja policija je u poslednjih mesec dana tražeći Gotovinu ispitala više od 2.000 osoba i objekata, prekontrolisala 65.000 vozila, 3.000 brodova i 23.000 osoba na granici.


vesti po rubrikama

[an error occurred while processing this directive]


     


FastCounter by LinkExchange