[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 10. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novosadski i okružni odbor SRS-a useljava se u bivšu zgradu ZIG-a

Radikali se šire u hiljadu kvadrata

Četvorospratnica je u celosti, bez javnog konkursa, ustupljena toj stranci, koja se već bacila na adaptaciju. U Poslovnom prostoru tvrde da su radikali imali prioritet jer su parlamentarna stranka

NOVI SAD - Novosadski i okružni odbor SRS-a uskoro će promeniti adrese. Kako je potvrđeno iz JP "Poslovni prostor", ovoj stranci je na korišćenje predata zgrada na bulevaru Mihajla Pupina 18, u kojoj je, do prošle godine, bilo sedište Zavoda za izgradnju grada. Četvorospratna zgrada, korisne površine od preko 1.000 kvadratnih metara, u celosti je ustupljena najuticajnijoj stranci u vladajućoj koaliciji u gradu, koja je već, kako nezvanično saznajemo, započela i adaptaciju budućeg sedišta.

Videli od prethodnika

Praksa političkih partija u Novom Sadu da odmah po dolasku na vlast za sebe obezbeđuju nove prostorije nije nova. Na isti način je svojevremeno postupila Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je zauzela celu zgradu u najstrožem centru grada (1.225 kvadrata), zbog čega su iz iste zgrade isterane i neke tzv. društvene organizacije, DS (na dve lokacije oko 650 kvadrata), Reformisti Vojvodine (oko 500 kvadrata). Poznato je da su pomenute stranke i sredstva za uređenje svojih prostorija "izvukle" iz gradske kase.

Zgrada je ustupljena bez javnog konkursa, ali u "Poslovnom prostoru" su rekli da time nisu prekršeni propisi. Direktor "Poslovnog prostora" Zoran Đaković izjavio je da su radikali prilikom raspodele prostora imali prioritet, pošto su parlamentarna stranka na gradskom nivou.

- SRS je do sada koristila prostorije u Radničkoj ulici i na Keju žrtava racije, ali je morala da ih preda Zavodu za izgradnju grada, kako bi se to zemljište privelo nameni. Ne zaboravite da je reč o stranci sa najviše odbornika u gradu - objasnio je Đaković, koji je kao predstavnik SRS-a, pre više od tri meseca postavljen na mesto direktora "Poslovnog prostora".

Preuzimanje poslovne zgrade u centru grada od strane SRS-a kritikuje gradska opozicija, ali se radikali za sada ne obaziru na te kritike. Predsednik Skupštine grada Zoran Vučević (takođe iz SRS-a) ne vidi ništa čudno u ovom aranžmanu i ističe da Srpska radikalna stranka u Novom Sadu ima više od 10.000 članova.

"Zašto niste pitali stranke koje su ranije bile na vlasti, kako su dolazile do prostora. Prostorije u centru grada dobile su i Liga i DS, čak i stranka Vladana Batića, koja je potpuno marginalna u gradu, pa onda ne treba nikog da čudi što prostorije dobija i Srpska radikalna stranka", rekao je Vučević.

Prema ranijoj odluci Skupštine grada, stranke koje imaju svoje odbornike u gradskom parlamentu ne plaćaju zakup poslovnog prostora, bez obzira na to kolike je površine.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

17:44h

Novosadski i okružni odbor SRS-a useljava se u bivšu zgradu ZIG-a

17:51h

Novi Sad: Skupština grada zadovoljna sobom

17:57h

Kikinda: Osnovci pod video-nadzorom

18:04h

Zrenjanin: Škola dobija malu mlekaru

18:13h

Smotra arheološkog filma
   


     


FastCounter by LinkExchange