[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 9. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle tri meseca pritisaka, selektor mladih Milorad Kosanović podneo ostavku

Fudbalska evrop(j)esma

Više ne mogu i ne želim da radim sa ekipom koja sada vodi ovaj savez - poručio Kosanović

Dejo, majstore, pa ti si Bog - umesto golobradih trećerazrednih kopija američke tinejdžerske grupe "New Kids on the Block", po starom crnogorskom imenu "No name", ovo bi mogla da bude p (j) esma za Kijev, čak i da se, kao himna, izvede pred "meč decenije" SCG - Španija.

U Fudbalskom savezu SCG Dejo je i majstor i Bog. Rekao je "ne Kosanović". I bi tako! Posle tri meseca agonije "genije" je isterao svoje. Milorad Kosanović je bio primoran na neopozivu ostavku sa funkcije selektora mlade reprezentacije. Po sopstvenim rečima, nije više mogao da izdrži pritisak.

- Pre mesec dana sastali smo se predsednik Stojković, Terzić i ja, razgovarali o problemu koji je nastao i ostavili prostor da vidimo kojim putem ćemo dalje - počeo je svoj monolog novinarima Milorad Kosanović, sada već bivši selektor mlade reprezentacije SCG. - U ponedeljak smo se ponovo sastali, ovoga puta pridružio nam se i generalni sekretar FS SCG Zoran Damjanović. Nažalost, ostali smo na pozicijama od pre tri meseca kada se pojavila prva reakcija Dejana Savićevića, posle teškog poraza mlade reprezentacije od Belgije.

Svi junaci...

Zanimljivo je da niko od čelnika saveza, a bili su tu i predsednik Dragan Stojković Piksi i generalni sekretar Zoran Damjanović, nije našao za shodno da se pojavi pred novinarima, prokomentariše događaj (ostavku), pruži dodatna obrazloženja... Čak je Stojković "šmugnuo" kroz vrata prema kancelariji generalnog sekretara, a da pritom nije novinare udostojio ni pogledom. Ranije bi bar progovorio nekoliko kurtoaznih reči...

Da podsetimo, predsednik FS CG Dejan Savićević oštro je kritikovao Kosanovića što u sastav mlade reprezentacije nije uvrstio nijednog mladog fudbalera iz Crne Gore, iako je bar nekoliko fudbalera iz Zete, Budućnosti i Sutjeske, po skromnoj, slobodnoj, ali i "stručnoj" proceni "genija", zaslužilo poziv. Po sistemu ravnopravne za (s) tupljenosti. S druge strane, Dejo Savićević svojevremeno nije želeo da posluša nijedan savet, makar i najdobronamerniji, pa smo učešće u kvalifikacijama za EP u Portugaliji završili posle debakla u "strašnom" Azerbejdžanu.

- U najvažniji period koji je pred A i mladom selekcijom, ulazimo u atmosferi koja je sasvim suprotna onoj koja bi trebalo da bude - nastavio je Kosanović. - Više ne mogu i ne želim da radim sa ekipom koja sada vodi ovaj savez. Verbalne podrške mi više nisu važne. Ne želim da se trošim, da svoje ime stavljam na "doboš", da budem "španska sapunica" ili "Evro (p) jesma". Ne želim da gubim prijatelje sticane godinama. Jednostavnije rečeno, neću više da budem akter ove prljave i ružne priče.

Kosanović je bio vidno uzbuđen i, to se na prvi pogled videlo, veoma razočaran i povređen. Nije verovao da će ga Srbija "prodati". A "prodat" je, najverovatnije, zato što je kadar jednog drugog "majstora" - Milovana Đorića Đore. Zato ne čude Kosanovićeve poslednje reči u obraćanju novinarima:

- Izvinjavam se novinarima i ljubiteljima fudbala koji su trpeli zbog nekorektnog rada i ponašanja svih koji su bili u ovoj priči. Poslednji put vam se obraćam iz prostorija Saveza. Koristim priliku da se zahvalim onima koji su mi u radu pomogli, zahvaljujem se i fudbalerima i želim im sreću u kvalifikacijama. Imaju i znanje i kvalitet da uspešno završe započeto. Izvinjavam se svima kojima sam naneo bol u toku svog mandata. Nisam namerno!

Zatim je Kosanović ustao i otišao. Bez da udovolji novinarskoj znatiželji. Jedino što su predstavnici medija uspeli da izvuku bilo je razjašnjenje o prestanku rada u Savezu.
- Da, ja odlazim! Dao sam ostavku!

S. Stojanović


vesti po rubrikama

^sport

16:50h

Posle tri meseca pritisaka, selektor mladih Milorad Kosanović podneo ostavku

17:10h

Simon Vukčević jedva čeka sutrašnju utakmicu protiv CSKA

17:20h

Dišljenković demantuje: Nisam rekao da sam ljut na upravu Zvezde

17:25h

Na Banjici večiti rukometni derbi u zaostalom meču 10. kola prvenstva SCG

17:40h

Dragutin Topić: Dobar skok menja sve

17:50h

Juventus dočekuje Real (20.45) u revanšu osmine finala Lige šampiona

17:55h

Sportska asocijacija Srbija se složila sa Cepterom

18:05h

NBA: Rebrača slab u porazu

23:45h

Hemofarm u polufinalu ULEB kupa

23:55h

Fudbaleri Čelzija eliminisali Barselonu iz Lige šampiona
   


     


FastCounter by LinkExchange