[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 9. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


General Kovač načelnik Uprave VBA

BEOGRAD - Vrhovni savet odbrane (VSO) predložio je sinoć Savetu ministara Srbije i Crne Gore da za načelnika Uprave vojno-bezbednosne agencije imenuje general-majora Svetka Kovača.
Kovač je do sada bio zastupnik načelnika te Uprave. U saopštenju sa sednice VSO navodi se da je prihvaćen zahtev Tužilaštva Haškog tribunala da mu se dostave "personalna i druga tražena dokumentacija", ali se ne precizira o kakvim je dokumentima reč.

VSO je imenovao i nekoliko komandanata vojnih formacija, kao i načelnika Inspektorata odbrane. Za načelnika Inspektorata imenovan je viceadmiral Jovan Grbavac. Komandant operativnih snaga biće general-major Božimir Pilčević, a komandant kopnenih snaga general-major Mladen Ćirković. Na čelu vazduhoplovnih snaga i protivvazdušne odbrane biće general-major Vladan Marjanović, dok je za komandanta Mornarice imenovan kontraadmiral Dragan Samardžić.

Na sednici je usvojen izveštaj načelnika Inspektorata odbrane o radu Inspektorata u 2004. godini. Radi smanjenja mogućnosti zloupotrebe lakog naoružanja zaostalog iz jugoslovenskih ratova VSO je naložio Ministarstvu odbrane da poboljša uslove za skladištenje i ubrza uništavanje nepotrebnog oružja.

Pored članova VSO, predsednika zajednice i republika članica Svetozara Marovića, Filipa Vujanovića i Borisa Tadića, na sednici su bili ministar odbrane i njegov zamenik Prvoslav Davinić i Vukašin Maraš, načelnik Generalštaba Dragan Paskaš, načelnik Inspektorata odbrane Dragan Stojiljković i sekretar VSO Ljubiša Jokić.


vesti po rubrikama

^politika

17:30h

Haški tribunal podigao optužnicu protiv kosovskog premijera

17:40h

Reagovanja političara: Nada da na Kosovu neće biti novih sukoba

17:55h

Rasim Ljajić: Nema dokaza da je Mladić kod nas

18:05h

Advokati generala ocenjuju: Perišić ispunjava uslove za puštanje

18:10h

Sutra u Hagu o oslobađanju Milutinovića, Šainovića i Ojdanića

18:20h

Suđenje Miloševiću: Srbi nisu proterivali Albance

18:30h

Svetozar Marović danas putuje u Madrid

23:35h

General Kovač načelnik Uprave VBA

23:50h

Spomen na 9. mart

   


     


FastCounter by LinkExchange